NASCAR

NASCAR: Kyle Busch wint matte All Star Charlotte

Kyle Busch behaalde tijdens de All Star wedstrijd op Charlotte zijn eerste overwinning dit seizoen. Helaas voor Busch telt deze show-wedstrijd niet mee voor het kampioenschap.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Start All Star
De All Star-wedstrijd op Charlotte was eigenlijk een beetje matte vertoning.


Kyle Busch wint matte All Star Charlotte
Kyle Busch won tijdens de All Star op Charlotte zijn eerste Cup-overwinning dit seizoen en tevens zijn eerste All Star, waar hij in 11 voorgaande edities niet in slaagde. De All Star bestaat uit drie segmenten. Om het spektakel te verhogen werd er nog een extra segment toegevoegd. Een voor de Charlotte Motor Speedway ontwikkelde softe Goodyear compound, waarvan de teams mochten kiezen om deze in de drie wedstrijdsegmenten of de Shoot Out te gebruiken. Maar Clint Bowyer gebruikte bijv. een mix van twee gebruikte voorbanden en nieuwe achterbanden. Iets dat in de All Star Charlotte al eerder vertoond werd.

Maar het "echte drama" vond plaats in de Shoot Out. Jimmie Johnson en Brad Keselowski bevonden zich op de eerste rij, maar nog voordat de leiders al volgas gingen, ging Busch vol op het gas en ging als eerste Turn 1 in. Daarna gebeurde er weinig meer.

Kyle Larson eindigde als tweede maar had in principe bij de reguliere pitstopcylcus al zijn kansen verspeeld door drie plekken te verliezen. Kyle Larson: "Dit maakte het verschil. Voor 10 rondjes betekent je positie op de baan nogal erg veel. Wij beschikten zeker over de beste auto hier. Ik dacht dat we de wedstrijd in handen hadden. Maar zo gaat het nu eenmaal in het racen."

2017 KB AS 1
Kyle Busch weer een miljoen dollar rijker.


Jimmie Johnson: "Racen op een halve mijl oval betekent show. Op Bristol zie je één van de wildste avonden en hier kun je met een gelijkwaardige snelheid nog niet eens passeren. "Er was slechts één moment waarop je kon passeren en Busch benutte dit ten volle en ging met één miljoen dollar naar huis.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 70 ronden
2. Kyle Larson Chevrolet 70 ronden
3. Jimmie Johnson Chevrolet 70 ronden
4. Kurt Busch Ford 70 ronden
5. Jamie McMurray Chevrolet 70 ronden
6. Kevin Harvick Ford 70 ronden
7. Chase Elliott Chevrolet 70 ronden
8. Joey Logano Ford 70 ronden
9. Brad Keselowski Ford 70 ronden
10. Denny Hamlin Toyota 66 ronden

Busch doughnut

Eerste All Star-overwinning voor Kyle Busch.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet