DTM

DTM: Auer vergroot met tweede seizoenszege voorsprong in tussenstand

2017 Auer Race
Lucas Auer behaalde zijn tweede winst van het seizoen

Er lijkt op het moment bijna geen maat te staan op Lucas Auer in de DTM. Na zijn succes in de eerste race tijdens de seizoensstart op Hockenheim schreef de Oostenrijker ook de eerste van de beide wedstrijden op de Lausitzring op zijn naam. Auer bleef vandaag op het circuit nabij Klettwitz de hele dag ongeslagen: snelste in de vrije training, snelste in de kwalificatie en in de race een start-finishzege die geen moment in gevaar was. Daarmee vergrootte de Mercedes-AMG-coureur zijn voorsprong als leider in de tussenstand van het kampioenschap. Zijn Canadese merkgenoot Robert Wickens eindigde als tweede, voor Audi-coureur René Rast, die na een sterk gereden wedstrijd in pas zijn zesde DTM-race al zijn eerste podiumplaats in de serie behaalde. Voor BMW viel er weinig eer te behalen: behalve Maxime Martin, die als vierde over de eindstreep kwam, wist geen enkele rijder van het merk uit München punten te scoren.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat

2017 DTM Auer voor de wedstrijd
Concentratie voor de start bij pole-sitter Lucas Auer, of kon hij het al niet meer aanzien?

In de kwalificatie was Lucas Auer met 1:16,193 minuten de snelste, met een tiende van een seconde voorsprong op Robert Wickens. Maxime Martin en René Rast deelden namens BMW en Audi de posities op de tweede rij van de startopstelling, terwijl de derde rij met Timo Glock en Tom Blomqvist volledig in handen van BMW was. Jamie Green, aanvankelijk gekwalificeerd als twaalfde, werd uit de uitslag gehaald, omdat er op zijn auto een band werd aangetroffen die was toebedeeld aan merkgenoot René Rast. Daardoor moest de Brit van achteraan starten.

2017 DTM Rast
René Rast startte als vierde en werd voor een sterke race beloond met zijn eerste DTM-podium

In de race nam Auer bij de start gelijk de leiding en stond die gedurende de 43 ronden lange race ook niet meer af, met uitzondering van de fase van de verplichte pitstops. In vergelijking met de DTM-seizoensstart van twee weken geleden op Hockenheim waren er aanmerkelijk minder positiewisselingen, de voornaamste veranderingen waren te herleiden op problemen bij de pitstops of incidenten. Martin passeerde Wickens in de beginfase in de strijd om de tweede plaats, maar moest later de Canadees toch weer voor zich dulden en verloor later nog zijn plek op het podium aan René Rast, die sterk naar voren reed na een spannend duel met Timo Glock en daarvoor uiteindelijk werd beloond met de derde plaats.

2017 Incident Blomqvist Di Resta 2
Di Resta tikt Blomqvist in de rondte en krijgt daarvoor een drive-through

In ronde 15 kwamen Paul Di Resta en Tom Blomqvist met elkaar in botsing, waarvoor Di Resta van de wedstrijdleiding een drive-through penalty kreeg opgelegd. Nico Müller, die op weg leek naar een top-tien-klassering, was de enige uitvaller in de race, hij strandde met een remdefect.

2017 Duel Paffett Wittmann
Paffett en Wittmann streden in de beginfase

Achter racewinnaar Auer, de als tweede geklasseerde Wickens en Rast eindigde Martin zoals gemeld als vierde. Oud-kampioenen Gary Paffett en Mike Rockenfeller, Edoardo Mortara, Mattias Ekström, Maro Engel en Jamie Green completeerden de top tien. Voor Green, die na vijf ronden als eerste binnenkwam voor zijn pitstop, was de tiende plaats nog een goed resultaat vanaf de laatste plaats op de grid.

170520 DTM Lausitzring uitslag race

2017 Podium 1
Podium met vlnr Wickens, Auer, Rast en een vertegenwoordiger van het winnende HWA-team

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet