V8 Supercars

V8 Supercars: Derde seizoenszege voor Scott McLaughlin in Winton. Dubbelpodium voor Shell V Power Racing

Scott McLaughlin behaalde voor DJR Team Penske zijn derde seizoensoverwinning. Tevens werd het met een 1-3 resultaat een dubbel podium voor DJR Team Penske. Red Bull Holden Team Australia-coureur Jamie Whincup eindigde als tweede.

Tekst Willem J. Staat
Foto's DJR Team Penske

2017 McLauglin R
Derde overwinning voor Shell V Power Racing-coureur(DJR Team Penske) Scott McLaughlin.

Derde seizoenszege voor Scott McLaughlin in Winton. Dubbelpodium voor Shell V Power Racing
Een overtuigende overwinning voor Scott McLaughlin op Winton. Alleen tijdens de verplichte pitstopcyclus verloor McLaughlin kortstondig de leiding. Alleen PRA-coureur Chaz Mostert slaagde er in de openingsfase in om het tempo van de DJR Team Penske-rijder bij te houden. Vanaf een vierde startplek wist Jamie Whincup zich naar een tweede plek op te werken. Aanvankelijk stond Whincup nog onder druk van Fabian Coulthard, maar de Red Bull Team Holden rijder profiteerde van de teamstrategie. Dat deed ook Erebus-coureur David Reynolds, die pas in de 22e ronde voor zijn eerste stop naar binnenkwam. Bij Tekno Autosports haalde men Will Davison eveneens vrij laat naar binnen zodat hij vanaf een 14e startplek eveneens wist te profiteren. Maar de grootste winnaar qua posities was Craig Lowndes. Vanaf een 19e plek wist hij strategisch als zesde te eindigen.

Scott McLauglin: "Ik ben erg verheugd. Wij hebben heel hard gewerkt. De auto is fantastisch en ik heb aan mijn starts gewerkt. Vandaag had ik een hele goede. Ik nam de leiding en wist de zaak onder controle te houden. Het team verrichtte met de pitstops fantastisch werk en daar hadden we duidelijk profijt van. Hopelijk scoren we morgen weer."

Fabian Coulthard: "Ik had een goede start en wist mijn positie te verdedigen. Ik ging al snel aan Nick Percat voorbij en vervolgens moest Jamie Whincup eraan geloven. We beschikten over erg veel snelheid en ik was verheugd over de banden. Wij moeten alleen nog iets beter kwalificeren voor de wedstrijd morgen


Shane van Gisbergen viel vanaf een derde plek naar de achtste terug. De Red Bull Team Australia Holden-coureur had duidelijk moeite het tempo van zijn concurrenten bij te houden. Een fel gevecht om de tiende plek, waarbij maar liefst negen auto's betrokken waren, viel in het voordeel van Nick Percat uit. Mobil 1 HSV-coureur James Courtney belandde na contact met Percat in de allerlaatste ronde in de grindbak en werd als laatste geklasseerd.

2017 Team
De winnende Penske-crew.

Uitslag
1 Shell V-Power Racing Team Scott McLaughlin Ford Falcon FG/X 40 ronden 54:58.0579
2 Red Bull Holden Racing Aust Jamie Whincup Holden Commodore VF 40 ronden  54:59.6821
3 Shell V-Power Racing Team Fabian Coulthard Ford Falcon FG/X 40 ronden 55:00.4821
4 Erebus Penrite Racing David Reynolds Holden Commodore VF 40 ronden 55:08.4364
5 TEKNO Woodstock Racing Will Davison Holden Commodore VF 40 ronden 55:15.3123
6 TeamVortex Craig Lowndes Holden Commodore VF 40 ronden  55:17.0350
7 Wilson Security Racing GRM Garth Tander Holden Commodore VF 40 ronden 55:18.4816
8 Red Bull Holden Racing Aust Shane Van Gisbergen Holden Commodore VF 40 ronden  55:18.8093
9 The Bottle-O Racing Team Mark Winterbottom Ford Falcon FG/X 40 ronden  55:21.1808
10 Freightliner/Alliance Truck Nick Percat Holden Commodore VF 40 ronden  55:40.4312
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet