GT

GT: Renauer/Müller winnen met Porsche R1 ADAC GT Masters Motorsport Festival Lausitzring. Indy Dontje vierde

De combinatie Robert Renauer/Sven Müller behaalden met de Herberth Porsche 911 GT3 R hun eerste seizoenszege in de ADAC GT Masters tijdens het Motorsport Festival Lausitz. De combinatie Indy Dontje/Marvin Kirchhöfer verloor in de slotfase de derde plek aan een ontketende GRT Grasser Lamborghini Huracan GT3 van de combinatie Mirko Bortolotti/Perez Companc. Maar de morele winnaar was eigenlijk de Zakspeed Mercedes AMG GT3, die na een incident alsnog als tweede eindigde.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2017 Rennauer

Onder normale omstandigheden hadden Renauer/Müller absoluut niet gewonnen. 

Renauer/Müller winnen met Porsche R1 Motorsport Festival Lausitzring. Dontje vierde
Vanaf pole nam de Zakspeed Mercedes AMG GT3 van Luca Stolz/Luca Ludwig, terwijl Indy Dontje vanaf een tweede startplek die positie moest prijsgeven aan de snel startende Robert Renauer. Tot aan de verplichte pitstops veranderde er weinig. Door een blunder van Christopher Mies, die nog niet eens om de kop meestreed, verspeelde de Zakspeed Mercedes AMG GT3 van Luca Stolz de leiding.

2017 Incident Audi Mercedes
Vrij domme actie van Christopher Mies. De leidende Mercedes zeilt van de baan.

Bij het uitkomen van de pitlane toucheerde Mies de niets vermoedende Stolz en beide auto's spinden ver het infield in. Stolz kwam weer snel terug op de baan maar was de leiding kwijt. "Wij domineerden de wedstrijd, en dan komt er iemand met achterstand uit de pits en die ruïniert onze kansen." drukte Stolz zich nog diplomatiek uit. Daardoor kreeg de Herberth-Porsche 911 GT3 R van Robert Renauer en Porsche-fabriekscoureur Sven Müller de zege a.h.w. in de schoot geworpen. Wel schreven Stoll/Ludwig het Junior klassement op hun naam. Bij de finish bedroeg het verschil tussen de eerste twee 1,5 secs.

2017 Stolz terug op de baan
Maar Luca Stolz houdt de boel onder controle en geeft in tweede positie aan Luca Ludwig over.

In de slotfase moest de HTP Motorsport Mercedes AMG GT3 van Indy Dontje/Marvin Kirchhöfer de derde plek aan een ontketende Mirko Bortolotti met de GRT Grasser Lamborghini Huracan GT3 prijsgeven. Zij eindigden als vierde. Achter de Lamborghini volgde de Callaway Corvette C7 van de combinatie Gounon/Keilwitz.

2017 ADAC GT Masters Zakspeed leidt
De Zakspeed Mercedes AMG GT3 leidt in de openingsfase.

De best geklasseerde Audi R8 LMS kwam in handen van Markus Pommer/Kelvin van der Linde als zesde over de finish. De BWT Mücke Motorsport Mercedes AMG GT3 van de combinatie Stefan Mücke/Sebastien Asch viel in de beginfase na een touché terug, maar reed op het thuiscircuit van Mücke een zeer sterke wedstrijd. Zij eindigden als achtste voor de Lamborghini Huracan GT3 van Spengler/Zanella. De combinatie Lips/Huisman eindigde in de MRS Nissan GT-R Nismo GT3 als 21e en als tweede in de Gentlemen categorie. In de tussenstand staan zij tweede.

2017 ADAC GT Masters Dontje Jammer genoeg net geen podium voor Dontje/Kirchhöfer. Wel tweede in het Junior Klassement.

Voor Robert Renauer betekende het inmiddels zijn derde overwinning op de Lausitzring en voor Sven Müller zijn allereerste.

Robert Renauer: "De Lausitzring ligt me wel. Onder normale omstandigheden hadden wij hier nog niet eens kunnen winnen.Maar de botsing tussen onze concurrenten hebben wij dankend in ontvangst genomen en zo konden wij winnen. Daardoor hebben wij vele punten behaald de leiding in de tussenstand van het kampioenschap overgenomen. Ik hoop dat we de Lausitzring morgen als leiders in de tussenstand kunnen verlaten."

2017 Bortolotti 2
Sterk optreden van Bortolotti.

Sven Müller: "Robert heeft tijdens zijn stint een Super Job gemaakt. Van het ongeval van de leidende Mercedes hebben wij duidelijk geprofiteerd. Op het einde heeft hij ons toch weer onder druk weten te zetten, maar onze voorsprong was voldoende. Voor mij betekent het de allereerste GT3-overwinning"
2017 Winnaars
Verrassende winnaars.

UItslag

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet