TCR International

Veertien Nederlandse coureurs aankomend weekend in TCR Benelux op Circuit Zandvoort

Na een spectaculaire start op het Circuit van Spa-Francorchamps trekt de karavaan van TCR Benelux voor de tweede ronde aanstaand weekend naar Circuit Zandvoort om er aan te treden in het voorprogramma van de Jumbo Familie Racedagen driven by Max Verstappen. De Nederlandse Formule 1-coureur zal er voor een vol huis – vorig jaar telde de organisator zo'n 100.000 toeschouwers – enkele demonstraties geven achter het stuur van de F1 Red Bull! Het succes van de Max Verstappen Days bewoog heel wat Nederlandse teams en coureurs om aanwezig te zijn aan de Nederlandse Noordzee.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

TCR Benelux - Round 2 - Coronel-Lessennes-


Bovenaan de lijst vinden we de #1 Honda Civic TCR van het Boutsen Ginion Racing met het jonge Belgische talent Benjamin Lessennes en Tom Coronel aan het stuur. Stéphane Lémeret verschuift naar de #2 Honda om éénmalig een duo te vormen met Aurélien Panis, de zoon van ex-Formule 1-coureur Olivier en actief in WTCC. Kanshebbers voor de podiumplaatsen zijn de WRT Golf van Maxime Potty-Mathieu Detry en de SEAT Leon TCR van Sam Dejonghe-Denis Dupont, de vertegenwoordigers van het RACB National Team.

TCR Benelux - Round 2 - Mondron-Altoe - Potty-Detry

Ook nieuw is de overstap van Guillaume Mondron op de "25 Hours VW Fun Cup"-VW Golf van het Delahaye Racing, waar hij een team vormt met de Italiaan Giacomo Altoè, die we in Spa aan de zijde zagen van Romain de Leval. Vaste teamgenoot en broer Edouard Mondron had andere verplichtingen en is voor komend weekend afwezig. Vandaar dat de SEAT Leon waarmee de broers in Spa de Long Race wonnen, aan de kant blijft.

TCR Benelux - Round 2 - Meyer-Sieljes

Naast de twee Audi's RS 3 LMS van Bas Koeten Racing die onder de vlag van de KNAF, het Nederlandse kwartet Willem Meyer-Paul Sieljes en Mika Morien-Stan van Oord verdere ervaring laat opdoen in het betere TCR-sprintwerk, komt ook Certainty Racing vanuit TCR Germany aanrukken met twee gelijkaardige Audi's RS3 LMS voor de ervaren Jaap van Lagen en de Oostenrijker Simon Reicher. Teambaas Dillon Koster bemant samen met circuit eigenaar Bernhard van Oranje de andere Audi.

TCR Benelux - Round 2 - Van Lagen-Reicher

TCR Benelux - Round 2 - Pepe Oriola

Nog meer vaderlandse met een fonkelnieuwe SEAT Leon TCR bij Bas Koeten Racing voor Simon Knap en Rob Severs en een andere SEAT Leon van Ferry Monster Autosport is er voor de 17-jarige snelle Danny Kroes en hij krijgt versterking van niemand minder dan Spanjaard Pepe Oriola, één van de smaakmakers van TCR International Series waarin hij in 2015 vice-kampioen werd.

Met Peugeot zijn we toe aan het vijfde merk en net zoals in Francorchamps deelt Fransman Aurélien Comte de DG Sport-308 Cup opnieuw met rallycrack Kevin Abbring. Als we Martin van den Berge, de gelegenheidsco van Sven Van Laere in de Clio Cup, erbij nemen, tellen we liefst veertien Nederlandse coureurs aan de start van deze topper op de kalender van Circuit Zandvoort!

We hadden verwacht dat dat Comtoyou Racing opnieuw van de partij zou zijn met de Audi RS 3 LMS, maar de in Monza tijdens TCR International Series opgelopen schade, was niet op tijd te repareren voor het tweede TCR Benelux evenement. Ook de Opel Astra van DG Sport heeft zich voor Zandvoort afgemeld.

Naast de vertrouwde TCR-auto's versterkt de Clio Benelux Cup het startveld en daar mogen wij ons verheugen op een flinke "race in een race" strijd tussen Belgische, Nederlandse en... Poolse Clio Cup-coureurs! Met zijn 15 jaar is Nederlander Lucas Groeneveld hier toe aan zijn debuut in de racerij en hij zal het opnemen tegen landgenoot Martin van den Berge en de Belg Sven Van Laere, maar ook drie Poolse coureurs, Karol Urbaniak, Albert Legutko et Bartosz Paziewski.

TCR Benelux staat borg voor maar liefst 220 minuten track time en er staan opnieuw vijf races op het programma: zaterdag 20 mei om 11u00 is er de Qualifying Long Race en zondag 21 mei krijgen we Sprint 1 & 2 om 9u00, waarna om 16u05 afspraak wordt gegeven voor de laatste twee sprintjes!

Goed nieuws voor de thuisblijvers. Zowel de Long Race als de vier sprints zijn "live" te bekijken via de website van TCR Benelux

Deelnemers TCR Benelux – Ronde2
1. Honda Civic TCR (Boutsen Ginion Racing) Benjamin Lessennes (B)-Tom Coronel (NL)
2. Honda Civic TCR (Boutsen Ginion Racing) Stéphane Lémeret (B)-Aurélien Panis (F)
4. VW Golf TCR (Delahaye Racing ) Guillaume Mondron (B)-Giacomo Altoè (I)
6. SEAT Léon TCR (Ferry Monster Autosport ) Danny Kroes (NL)-Pepe Oriola (E)
7. SEAT Léon TCR (Team WRT) Sam Dejonghe (B)-Denis Dupont (B)
8. Peugeot 308 Cup (DG Sport) Aurélien Comte (FR)-Kevin Abbring (NL)
9. Audi RS3 LMS (Certainty Racing Team) Dillon Koster (NL)-Bernhard van Oranje (NL)
52. VW Golf TCR (Team WRT) Maxime Potty (B)-Mathieu Detry (B)
54. Audi RS3 LMS (Certainty Racing Team) Jaap van Lagen (NL)-Simon Reicher (AT)
56. Audi RS3 LMS (Bas Koeten Racing) Willem Meyer (NL)-Paul Sieljes (NL)
66. Audi RS3 LMS (Bas Koeten Racing) Mika Morien (NL)-Stan van Oord (NL)
99. SEAT Leon TCR (Bas Koeten Racing ) Simon Knap (NL)-Rob Severs (NL)

Clio Cup Benelux
111. Renault Clio Cup (Bas Koeten Racing ) Sven Van Laere (B)-Martin Van den Berge (NL)
115. Renault Clio Cup (Certainty Racing Team) Lucas Groeneveld (NL)
130. Renault Clio Cup (BM Racing) Karol Urbaniak (PL)
131. Renault Clio Cup (BM Racing) Albert Legutko (PL)|
132. Renault Clio Cup (BM Racing) Bartosz Paziewski (PL)

Kampioenschapstand TCR Benelux:
1. Comini-Van der Linde 105
2. Mondron-Mondron 69
3. Vernay-Huff 64
4. Lessennes-Guibbert 58
5. Homola-Caprasse 49
6. Pottty-Detry 38
7. De Leval-Altoè, Meyer-Sieljes 22
9. Comte-Abbring 21
10. Lemeret-Coronel 18
11. Dejonghe-Dupont 17
12. Corthals-Fumal 10
13. Morien-van Oord 9

Stand Junioren TCR Benelux:
1. Van der Linde 55
2. Lessennes 48
3. Potty 28
4. Guibbert 25
5. Detry 20
6. Altoè, Meyer 18
8. De Leval 10
9. Van Oord 8
10. Morien 5

Stand teams TCR Benelux:
1. Delahaye Racing 25 ; 2. Boutsen Ginion Racing 18 ; 3. Comtoyou Racing 15 ; 4. Team WRT 12 ; 5. DG Sport 10 ; 6. Bas Koeten Racing 8 ; 7. Milo Racing 6 ; 8. DG Sport Opel Team Belgium 4

Merkenstand TCR Benelux:
1. Audi RS3 LMS 93 ; 2. VW Golf 66 ; 3. Honda Civic 53 ; 4. Opel Astra 49 ; 5. SEAT Leon 47 ; 6. Peugeot 308 Cup 28

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet