Formula Regional European

Richard Verschoor op Silverstone opnieuw in de punten, sterke inhaalrace Jarno Opmeer

r.verschoor silverstone.03

KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft op Silverstone met een zesde plaats in de tweede Eurocup Formule Renault 2.0 wedstrijd zijn beste klassering van dit seizoen behaald. In de eerste race had de 16-jarige KTF Red Bull Junior met een zevende plaats ook al belangrijke punten voor de titelstrijd gescoord. Zijn KNAF Talent First-teamgenoot Jarno Opmeer reed een sterke tweede race door van een 28ste startplaats op te klimmen naar de vijftiende positie.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Dutch Photo Agency

Voor de tweede ronde van de Eurocup Formule Renault 2.0 mochten KNAF Talent First-autorensporttalenten Richard Verschoor en Jarno Opmeer aantreden op het ultrasnelle Grand Prix circuit van het Engelse Silverstone. In het uiterst competitieve veld van dertig jonge talenten op weg naar de Formule 1 zette de 16-jarige Verschoor in de kwalificatie voor race één in zijn groep een uitstekende vierde tijd op de klokken en mocht daarmee de wedstrijd van positie acht beginnen.

r.verschoor silverstone.04

Bij de start liet de KTF Red Bull Junior zich even verrassen maar was al snel weer op zijn uitgangspositie terug. Een uitstapje van een voor hem rijdende concurrent leverde de MP Motorsport-rijder weliswaar een positie winst op, maar betekende ook dat hij de aansluiting met de om de tweede tot en met zesde positie strijdende groep verloor. Aan de andere kant hield Verschoor zijn achtervolgers redelijk makkelijk op afstand en legde zo in de eerste race beslag op de zevende positie en was daarmee tweede in het rookie klassement. "Het tempo was niet goed genoeg om de rijders voor me weer bij te halen en daarmee werd het een beetje eenzame race", keek Verschoor op zijn wedstrijd terug. Opmeer had getekend voor een eenzame race want de KTF-rijder zat letterlijk in de hoek waar de klappen vielen. Na een niet lekker gelopen kwalificatie was de 17-jarige KTF Renault Sport Academy-rijder blijven steken op een vijftiende plaats, waarna hij tot overmaat van ramp ook nog bij de start bleef staan, om vervolgens van achteren te worden aangereden door zijn MP Motorsport-teamgenoot Neil Verhagen. Daarmee was de race voor Opmeer na een paar meter al voorbij.

j.opmeer silverstone.01

De kwalificatie voor race nummer twee werd op een langzaam opdrogende baan verreden en daarin was Verschoor in zijn groep steeds in de top drie te vinden, maar zag zich in de slotminuut nog gepasseerd worden waardoor de KTF-rijder terugviel naar plaats vijf en als negende aan de race moest beginnen. Na een mindere eerste ronde kwam Verschoor als elfde door, maar pakte vervolgens vier posities om in het verloop van de race nog een plek te winnen en als zesde te worden afgevlagd, zijn hoogste klassering van dit seizoen. De KTF Red Bull Junior is nu in alle vier tot nu toe verreden Eurocup Formule Renault 2.0 wedstrijden in de punten geëindigd. Toch was de ambitieuze Verschoor maar gematigd tevreden. "Het racen gaat goed, en een zesde en zevende plaats zonder dat er veel mensen voor je neus uitvallen is niet verkeerd, maar we missen dat laatste beetje snelheid. We komen richting het podium, maar het is nog niet genoeg."

j.opmeer silverstone.03

Voor Opmeer zat het ook in de tweede kwalificatie niet mee. Na een uitstapje moest de MP Motorsport-piloot vanaf de 28ste startplaats aan de race beginnen. Daarin revancheerde de KTF-rijder zich echter uitstekend en liet zijn ware snelheid zien door in drie ronden op te rukken naar de 17de positie om uiteindelijk als vijftiende te worden afgevlagd.

r.verschoor silverstone.01

De twee KTF-autorensporttalenten staan twee interessante weken te wachten. Komend weekend moet de Eurocup Formule Renault 2.0 aantreden op het Franse stratencircuit van Pau en een week later mogen de jonge talenten hun kunsten vertonen in het voorprogramma van de Grand Prix van Monaco.

Richard Verschoor bedankt zijn partners Red Bull, KNAF Talent First, VKV groep.nl, VMT en MP Motorsport.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet