GT

GT: Grasser Racing Team behaalt vierde overwinning op rij

VSA BEC SIL17 GR8R2756

Mirko Bortolotti, Christian Engelhart en Andrea Caldarelli hebben ook de tweede race van de Blancpain GT Series Endurance Cup gewonnen. Op Silverstone bleef het drietal met de Grasser Racing Team Lamborghini Huracan GT3 in een spannende finale de Mercedes-AMG Team HTP Motorsport Mercedes-AMG GT3 van Jimmy Eriksson, Franck Perera en Maxi Buhk voor.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

Voor Grasser Racing Team was het alweer de vierde overwinning op rij dit seizoen en de derde opeenvolgende overwinning in de Blancpain GT Series Endurance Cup. Bortolotti en Engelhart wonnen ook op Brands Hatch en Monza en de laatste Endurance Cup race in 2016, op de Nürburgring. Op Silverstone kwam Christian Engelhart na 83 ronden als eerste over de streep, op 0.344s gevolgd door Maximilian Buhk. AKKA ASP-rijder Raffaele Marciello eindigde als derde op drie seconden van de winnaars.

Helemaal vlekkeloos verliep de race niet. Gastrijder Alexander West veroorzaakte een safety car door van de baan te gaan en het veld werd opnieuw door elkaar geschud nadat Jonny Kane hard in aanraking kwam met de muur, als gevolg van contact met een van de Zakspeed Mercedessen. De Brit kwam zonder kleerscheuren uit de Strakka McLaren 650S GT3.

Vooraan streden Grasser Racing Team, AKKA ASP en Mercedes-AMG Team HTP Motorsport om de overwinning. Halverwege de wedstrijd lag Michael Meadows namens AKKA ASP aan de leiding, voor Eriksson en Caldarelli. In de laatste ronde pit stops verloor HTP echter kostbare tijd, waardoor de Lamborghini Huracan GT3 weer aan de leiding kwam, voor Raffaele Marciello. Marciello kreeg echter niet de kans om Engelhart onder druk te zetten, want achter hem kwam Maxi Buhk snel opzetten en in Brooklands wisselden de Mercedes rijders van positie.

Nadat Buhk in eerste instantie tijd verloor in het verkeer, wist hij vervolgens toch de aansluiting weer te vinden en de druk bij Engelhart op te voeren. Buhk zette in wat volgens de TV schermen de laatste ronde was alsnog de aanval in, maar hij kwam Engelhart niet voorbij. Op de finish had het duo echter nog drie seconden te gaan, waardoor er nog een ronde moest worden gereden. Engelhart hield Buhk echter achter zich en kwam na 83 ronden als winnaar over de streep.

In Pro-AM ging de overwinning naar de Barwell Motorsport Lamborghini van Martin Kodric, Adrian Amstutz en Patrick Kujala, voor de Oman Racing Team with TF Sport Aston Martin van Ahmad Al Harthy en Jonny Adam. Net als in de overall uitslag, werd AKKA ASP (Nico Bastian, Jean-Luc Beaubelique en Jules Gounon) derde.

Beste Nederlander was Max van Splunteren op de dertigste plaats. Niek Hommerson eindigde als 33e, terwijl de Mercedessen van Yelmer Buurman en Indy Dontje voortijdig uitvielen.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet