Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Winst voor Robert Shwartzman, Richard Verschoor 6de

shwartzman

Robert Shwartzman heeft op Silverstone de tweede Eurocup Formule Renault 2.0 wedstrijd van het weekend op zijn naam geschreven. De R-ace GP-rijder troefde zijn teamgenoot en winnaar van race één, Will Palmer af en passeerde met een voorsprong van iets minder dan een seconde de finish. De strijd om plaats drie tussen Daniel Ticktum en Max Fewtrell ging tot de laatste bocht door maar uiteindelijk mocht Ticktum op het podium plaatsnemen. Richard Verschoor legde beslag op de zesde plaats, zijn beste score tot nu toe in de Eurocup Formule Renault 2.0. Jarno Opmeer zag een inhaalrace vanaf de 28ste startplaats beloond met een 15de plaats aan de finish.

Tekst: Remco Scheelings
Foto: Archief Renault Sport Series

De kwalificatie op Silverstone werd zoals bij de Eurocup Formule Renault 2.0 met dertig auto's gebruikelijk is in twee groepen verreden. De eerste groep moest het doen met een natte baan en daarop bleek Max Defourny uitstekend uit de voeten te kunnen want de Belg noteerde de snelste tijd, gevolgd door Sacha Fenestraz en Ghislain Cordeel. Voor de MP Motorsport-teamgenoten Jarno Opmeer en Neil Verhagen leek de gifbeker na de ongelukkig botsing van gisteren nog niet leeg. De Nederlander belandde naast de baan en bleef steken op een veertiende plaats, en dus een positie op de voorlaatste startrij, terwijl Verhagen zelfs nog daarachter moest aansluiten. De tweede groep werkte zijn kwalificatie af op een opdrogende baan, waardoor het van essentieel belang was om als laatste onder de vlag door te kunnen rijden. KTF Red Bull Junior Richard Verschoor zat voortdurend in de top drie, maar zag zich in de laatste ronde toch nog gepasseerd worden door twee andere rijders, waardoor de MP Motorsport-piloot als vijfde werd geklasseerd en daarmee vanaf de negende startpositie mocht vertrekken. De snelste tijd en dus poleposition was voor Robert Shwartzman, de nummer drie van race één, gevolgd door Daniel Ticktum en de winnaar van zaterdag, Will Palmer.

verschoor

De start verliep goed en na het nodige duw en trekwerk in de top drie kwam Shwartzman toch als leider de eerste ronde uit, gevolgd door Palmer, Fenestraz en Ticktum. Verschoor had een paar plaatsen moeten prijsgeven en lag elfde. Vervolgens vielen al heel snel Fenestraz en Gabriel Aubry uit de voorste gelederen weg waarna in de derde ronde de safetycar de baan in kwam. Achter Shwartzman en Palmer had Ticktum daarmee de derde plaats overgenomen, gevolgd door Defourny, Max Fewtrell, Raul Guzman en een goed om de problemen heen gereden Verschoor die daarmee al doorgeschoven was naar de zevende plaats. Opmeer zat het ook eindelijk eens mee want na drie ronden lag de als 28ste gestarte MP Motorsport-piloot al op een 17de plaats.

opmeer

De safterycar bleef zo lang voor het veld dat er uiteindelijk nog maar zeven minuten over waren toen de baan weer werd vrijgegeven. Shwartzman bleek ook nu weer de snelste rijder, liep bij Palmer weg en pakte de overwinning. Achter de rug van Palmer was de strijd om de derde plaats tussen Ticktum en Fewtrell ongekend hevig waarbij het tweetal regelmatig naast elkaar door de bocht ging. Ticktum wist de aanvallen echter af te slaan en pakte zo de laatste podiumpositie. In de slotfase ging Defourny nog in de fout. De Belg spinde van de baan en viel terug naar plaats twaalf. Daarmee kreeg Guzman de vijfde plaats in de schoot geworpen terwijl Verschoor met een zesde plaats zijn beste score van het seizoen behaalde. De KTF Red Bull Junior had in de slotfase van de race geen moeite om Luis Leeds achter zich te houden. Opmeer wist ook in de laatste zeven minuten nog twee plaatsen winst te boeken en passeerde als vijftiende de finish, één positie voor zijn MP Motorsport-temgenoot Verhagen.

Eurocup Formule Renault 2.0, Silverstone, race 2, 14 mei 2017
1. Robert Shwartzman - R-Ace- 12 ronden
2. Will Palmer - R-Ace –
3. Dan Ticktum - Arden
4. Max Fewtrell - Tech 1
5. Raul Guzman - R-Ace
6. Richard Verschoor - MP Motorsport
7. Luis Leeds - Kaufmann
8. Thomas Maxwell - Tech 1
9. Alexej Korneev - Fortec
10. Presly Martono - Burdett
11. Axel Matus – AVF
12. Max Defourny - R-Ace
13. Zane Goddard - Arden
14. Yifei Ye - Kaufmann
15. Jarno Opmeer - MP Motorsport
16. Neil Verhagen – MP Motorsport
17. Thomas Neubauer - Tech 1
18. Rodrigo Pflucker – AVF
19. Ghislain Cordeel – Arden
20. Jean-Baptiste Simmenauer - JD
21. Alex Peroni - Fortec
22. Frank Bird - Fortec
23. Julia Pankiewicz – Burdett
24. Sun Yue Yang - JD
25. Alexander Vartanyan - JD
26. Najiy Razak - Fortec

Uitgevallen
Gabriel Aubry - Tech 1
Sacha Fenestraz - Kaufmann
Henrique Chaves - AVF

Niet gestart
Gregoire Saucy - AVF
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet