GT

GT: Juncadella pakt Blancpain Endurance Cup pole op Silverstone

VSA BSS BRD17 GR8R1224

Daniel Juncadella heeft namens AKKA ASP de pole position voor de Blancpain GT Series Endurance Cup race op Silverstone weten te veroveren. De Spanjaard was op een opdrogende baan het snelste met de Mercedes-AMG GT3. Zeventien auto's eindigden de kwalificatie binnen een seconde.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

Q1 begon op een nog wat natte baan en geen van de 53 rijders wist onder de twee minuten te duiken. Uiteindelijk was Lucas Ordonez met de Nissan GT-R NISMO GT3 het snelste met een tijd van 2:00.720. In Q2 was het vervolgens Dries Vanthoor die met de WRT Audi als eerste de twee minuten grens wist te doorbreken, niet veel later gevolgd door HTP Motorsport-rijder Maxi Buhk. Vanthoor veroorzaakte vervolgens een rode vlag door er in Copse Corner af te gaan.

De tijden in Q3 zouden de grid bepalen. Nadat een handjevol rijders de tijd van Buhk uit Q2 al hadden verbeterd, zette Mirko Bortolotti negen minuten voor het einde met een 1:59.297 zijn Lamborghini Huracan GT3 op de eerste plaats. Andere rijders beten zich in eerste instantie stuk op de tijd van de Italiaan, maar enkele minuten voor het einde was het toch Juncadella die de snelste rondetijd verbeterde. Buncombe probeerde het nog en reed snelle sectortijden, tot 10 seconden voor het einde de rode vlag werd getoond en de Brit zijn snelle ronde moest afbreken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet