TCR Series

TCR International: Comini en Vernay pakken de hoofdprijs in Spa

2017 Spa Race 1 Comini

Race 1: Eerste winst dit seizoen voor Stefano Comini en Audi op Spa
Regerend TCR International-kampioen Stefano Comini reed naar zijn eerste overwinning dit seizoen. Ook betekende deze winst de eerste hoofdprijs voor de Audi RS3 LMS en het Belgische Comtoyou Racing team.
Comini, gestart vanaf poleposition, domineerde de wedstrijd nadat hij in de tweede ronde had afgerekend met Attila Tassi, die hij buitenom passeerde in Les Combes. Na deze fraaie manoeuvre vergrote de Zwitser zijn voorsprong op zijn belagers Benjamin Lessennes, die Attila Tassi in Les Combes was gepasseerd, en Jean-Karl Vernay op de vierde positie. De strijd om de vijfde plaats was prachtig om te zien. Toerwagenstrijd zoals het hoort tussen Frédéric Vervisch, Rob Huff, Edouard Mondron, Tom Coronel, Pepe Oriola en Pierre-Yves Corthals. Tom Coronel, gestart vanaf een zevende startplek, verloor twee plaatsen maar vocht zich weer terug naar een zevende plek. Door een tik in Fagnes moest hij echter een te wijde bocht nemen en verloor gelijk de goedgemaakte plaatsen. In de slotfase passeerde Coronel Pepe Oriola, om als achtste de finishvlag te passeren.

2017 Spa Race 1 podium

UITSLAG RACE 1

2017 Spa Race 2 Vernay

Race 2: Vernay en Huff pakken 1-2 finish voor Leopard Racing

Jean-Karl Vernay bevestigde met zijn winst wederom zijn speciale band met het circuit Spa-Francorchamps, waar hij vorig jaar zijn eerste overwinning behaalde. De Fransman pakte in één inhaalactie de kop nadat hij voor Les Combes Edouard Mondron en Rob Huff passeerde. Mede door het afstopwerk van zijn Leopard Racing teamgenoot Rob Huff reed hij naar een dominante overwinning. Benjamin Lessennes, die tijdens de eerste race indruk maakte, probeerde de ervaren Huff af te troeven in Les Combes, maar verloor door een overmoedige inhaalactie drie plaatsen.

2017 Spa Race 1 start

Voor Tom Coronel was de race snel over. Na de start miste hij voor de eerste rechter La Source zijn rempunt, raakte Pepe Oriola die vervolgens poleman Maxime Potty toucheerde.Voor onze landgenoot was de strijd over. Ook Oriola moest opgeven, terwijl Potty zijn fraaie kwalificatietijd zag verdwijnen naar een kansloze 16de plaats. Vernay en Huff werden op het podium vergezeld door Stefano Comini, die in de slotfase Edouard Mondron passeerde.

2017 Spa Race 2 podium

UITSLAG RACE 2

Na de twee podiumplaatsen van Jean-Karl Vernay gaat de Fransman met 25 punten voorsprong op Stefano Comini richting Monza, waar volgende week weer twee spannende races op het programma staan.

STAND KAMPIOENSCHAP

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet