GT

GT: Grasser Racing Team domineert Blancpain Sprint op Brands Hatch

VSA BSS BRD17  AT10460

Grasser Racing Team heeft in Engeland een dubbelslag geslagen in de Blancpain GT Series Sprint Cup door zowel de Qualifying Race als de Main Race op Brands Hatch te winnen. De #63 Lamborghini Huracan GT3 van Mirko Bortolotti en Christian Engelhart was in beide races het sterkste en gaat daarom na vier races aan de leiding in het kampioenschap.

In de Qualifying Race waren Engelhart en Bortolotti, die van pole waren vertrokken, het sterkste. Bortolotti wist bij de start de leiding te behouden en de Italiaan bleef tot aan de pit stops voor Jesse Krohn (BMW) en Norbert Siedler (Lamborghini) rijden. Teamgenoot Engelhart zag door een safety car zijn voorsprong slinken, maar na de herstart had hij geen enkel probleem de concurrentie achter zich te houden en zo voor de ROWE Racing BMW en de #19 Grasser Racing Team Lamborghini over de streep te komen.

Robin Frijns eindigde de Qualifying Race als zevende en beste Audi-rijder, zijn teamgenoot Pieter Schothorst eindigde de race als 13e. Jules Szymkowiak kwam met de HTP Motorsport Mercedes niet verder dan de 16e plaats, tien plaatsen voor Carlo van Dam (Ferrari). De Attempto Racing Lamborghini van Max van Splunteren wist geen enkele ronde te rijden. Loris Hezemans crashte op zaterdag al, waarna zijn weekeinde er snel op zat.

In de Main Race waren het opnieuwe Bortolotti en Engelhart die de dienst uit maakten en uiteindelijk met een voorsprong van bijna 20 seconden over de streep kwamen. Engelhart behaalde door zijn overwinning alweer de derde overwinning in vier Blancpain GT Series weekeindes waaraan hij deelnam. Grasser Racing Team leek geruime tijd op een 1-2 overwinning af te stevenen, totdat de #19 pech kreeg in de pits en uitviel. Achter de #63 Lamborghini reden de #88 AKKA ASP Mercedes en de #99 ROWE Racing BMW tegen elkaar aan en viel de #98 ROWE Racing BMW verder terug. Uiteindelijk was het Robin Frijns die teamgenoot Will Stevens wist te verslaan in de strijd om de tweede plaats achter de Grasser Lamborghini.

Jules Szymkowiak kwam als vierde over de streep, maar de Nederlander kreeg vanwege zijn aandeel in een aanrijding een tijdstraf en viel daardoor terug naar de 17e plaats. Pieter Schothorst profiteerde en eindigde als negende, Carlo van Dam eindigde als 19e. Max van Splunteren kwam niet verder dan de 26e plaats algemeen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet