V8 Supercars

V8 Supercars: Scott McLaughlin bezorgt Team Penske superweekend in Perth

Shell V-Power coureur Scott McLaughlin behaalde in op Barbagallo Raceway zijn tweede V8 Supercars-overwinning dit weekend. Chaz Mostert eindigde voor PRA als tweede gevolgd door Jamie Whincup's Triple Eight Holden Commodore. Fabian Coulthard behoudt ondanks een vijfde plek de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Shell V Power/PRA

Race Perth
Scott McLaughlin bezorgde Shell V-Power racing een super weekend in Perth

Scott McLaughlin bezorgt Team Penske superweekend in Perth
In een fraai monotone wedstrijd behaalde Scott McLaughlin zijn tweede overwinning voor Team Penske dit weekend. Alleen bij de reguliere pitstop cyclus verloor de Nieuw Zeelander kortstondig de leiding. McLaughlin leidde de wedstrijd van start tot finish. Chaz Mostert eindigde op 4,6 seconden achterstand als tweede. Ook vestigde McLaughlin een nieuw kwalificatierecord. Scott McLaughlin: "Ik ben naar Perth gekomen om zoveel mogelijk punten bij de leiders weg te nemen. Wat dit aspect betreft was het een perfect weekend. Twee overwinningen in de aanwezigheid van Roger Penske himself, geloof ik dat het jaar voor mij nu echt begonnen is. Ik kijk vol vertrouwen naar de toekomst uit.

Chaz Mostert: " Prachtig om dit jaar weer een podium te behalen. 's Nachts werden er veel veranderingen aan de auto aangebracht en we hadden dan ook over de kwalificatie een uitstekend gevoel. We zater er dichterbij dan in de vorige wedstrijden. We hebben nu een basis bij onze auto gevonden, maar er moet nog veel aan gedaan worden. Goed om weer een ander constant resultaat behaald te hebben.

Fabian Coulthard,de leider in de tussenstand van het kampioenschap, kwalificeerde zich als vijfde. Het team koos voor een alternatieve strategie waarbij men op neutralisaties hoopte. Maar helaas ging deze vlieger niet op omdat de wedstrijd zonder interventie van safetycar procedures plaatsvond. Uiteindelijk eindigde Coulthard als zevende en wist zijn voorsprong op SVG in de tussenstand met 19 punten te vergroten.

Start Perth
Team Penske domineerde vrijwel het gehele weekend.

Fabian Coulthard: "Prachtig om Scott dit weekend weer te zien winnen. Mijn auto was gewoon goed, maar we beschikten vandaag gewoon niet over de juiste strategie. Hoewel het team prachtig werk verrichtte was het gewoon onze dag niet. Maar om het podium gisteren samen met Roger Penske te delen is iets dat ik niet gauw zal vergeten."Craig Lowndes eindigde als achtste. Bij de start sloeg zijn motor af en ook werd hij door youngster Alex Rullo nog eens in de rondte gedraaid

Chaz Mostert
Ook Chaz Mostert heeft de aansluiting bij de koplopers in het kampioenschap gevonden.

Uitslag
1.Shell V-Power Racing Team Scott McLaughlin Ford Falcon FG/X 83 ronden  01:22:17.6422
2 Supercheap Auto Racing Chaz Mostert Ford Falcon FG/X 83 ronden  01:22:22.2537
3 Red Bull Holden Racing Aust Jamie Whincup Holden Commodore VF 83 ronden  01:22:23.5234
4 The Bottle-O Racing Team Mark Winterbottom Ford Falcon FG/X 83 ronden  01:22:30.7971
5 TEKNO Woodstock Racing Will Davison Holden Commodore VF 83 ronden  01:22:32.3424
6 Red Bull Holden Racing Aust Shane Van Gisbergen Holden Commodore VF 83 ronden 01:22:32.7159
7 Shell V-Power Racing Team Fabian Coulthard Ford Falcon FG/X 83 ronden  01:22:34.0603
8 TeamVortex Craig Lowndes Holden Commodore VF 83  ronden 01:22:48.8549
9 Wilson Security Racing GRM Garth Tander Holden Commodore VF 83 ronden 01:22:54.4524
10 BIANTE 1:1 Nick Percat Holden Commodore VF 83 ronden 01:22:58.3529
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet