NASCAR

NASCAR: Dubbeloverwinning voor Team Penske met Logano Keselowski in Richmond

Team Penske behaalde op Richmond een fraaie dubbeloverwinning waarbij Joey Logano zijn eerste seizoensoverwinning behaalde. Teamgenoot Brad Keselowski eindigde in Toyota 400 als tweede. Kyle Busch verspeelde zijn kansen door een overtreding bij het ingaan van de pitlane.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Start Richmond
Begin van de wedstrijd in Richmond met Kenseth op pole. Hij won het eerste wedstrijdsegment.


Dubbeloverwinning voor Team Penske in Richmond
Joey Logano behaalde tijdens de Toyota 400 in Richmond zijn eerste seizoensoverwinning. De laatste neutralisatie in de 378e ronde besliste de wedstrijd. Na de herstart slaagde Logano er direct in om afstand te nemen van Ganassi-coureur Kyle Larson, die besloten had om niet meer naar binnen te komen. Larson viel al snel naar de veertiende plek terug en de Team Penske-rijders maakten de dienst uit.

Joey Logano: " Dit voelt erg goed aan. Ik heb geen adem meer over. Ik had een goede herstart en slaagde erin om een marge te behouden. Geloof dat er zich in de Top 5 vier Fords bevonden. Daar mag je best trots op zijn." Teamgenoot Brad Keselowski gaf Logano in de sprint richting finish nog even waar voor zijn geld.

2017 Richmond
De wedstrijd op Richmond gaat van start.

Brad Keselowski: "Bij de laatste herstart waren er zes of zeven auto's niet naar binnen gegaan en die waren werkelijk langzaam. Eigenlijk had ik nog tien ronden extra nodig gehad. Wij waren in ieder geval beter tijdens de trainingen. Zeker over de snelheid was ik meer dan tevreden."

JGR-coureur Matt Kenseth vertrok vanaf pole en eindigde als 23e. JGR Racing presteert op Richmond altijd erg goed en won de laatste drie races daar. Kenseth behaalde in juni 2016 zijn laatste overwinning op New Hampshire Motor Speedway. Voor JGR Racing begon het weekend slecht. Erik Jones moest na een klapband, waarschijnlijk veroorzaakt door contact met de Chevrolet van Kasey Kahne, al na vier ronden opgeven.

2017 Stenhouse Jr. Richmond
Goed resultaat voor Stenhouse Jr. in Richmond.

Het eerste wedstrijdsegment leverde een overwinning op voor Matt Kenseth gevolgd door Martin Truex Jr, Kevin Harvick en Denny Hamlin. De eerste 100 ronden werden dan ook geheel door Kenseth beheerst. In het tweede wedstrijdsegment werd polesitter Kenseth door Brad Keselowski verslagen. Eerder dit jaar won Keselowski al wedstrijd segmenten op Atlanta en Martinsville.

2017 Logano Burnout Het heeft even geduurd. Maar Joey Logano heeft zijn eerste seizoensoverwinning op Richmond binnen.

Slechte dag voor Hendrick Motorsports
Voor Hendrick Motorsports werd het op Richmond een slechte dag.
Met nog amper 57 ronden te gaan raakte Earnhardt Jr door een klapband de muur en werd daarbij ook nog eens door Jimmie Johnson aangereden. Johnson had vermoedelijk niet direct in de gaten dat zijn teamgenoot plotseling snelheid verloor. Beiden moesten naar binnen maar Earnhardt Jr werd een aantal ronden later het slachtoffer van een tweede klapband. Zijn frustraties waren via de boordradio duidelijk hoorbaar. Johnson werd als elfde geklasseerd en Earnhardt Jr. als dertigste.

Uitslag
1. Joey Logano Ford 400 ronden
2. Brad Keselowski Ford 400 ronden
3. Denny Hamlin Toyota 400 ronden
4. Ricky Stenhouse Jr. Ford 400 ronden
5. Kevin Harvick Ford 400 ronden
6. Jamie McMurray Chevrolet 400 ronden
7. Ryan Newman Chevrolet 400 ronden
8. Kurt Busch Ford 400 ronden
9. Aric Almirola Ford 400 ronden
10. Martin Truex Jr. Toyota 400 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet