NASCAR

NASCAR: Kyle Larson wint spectaculaire Xfinity Richmond

Kyle Larson bevond zich in Richmond op het juiste moment op de juiste plek in de met vier ronden verlengde wedstrijd. In de allerlaatste ronde ging Larson aan merkencollega Justin Allgaier voorbij en pakte zijn tweede Xfinity-zege dit seizoen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Larson wint Richmond
Larson beschikte niet over de beste auto maar wel over de beste papieren om de wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Kyle Larson wint spectaculaire Xfinity Richmond
Winner Kyle Larson bevestigde dat Justin Allgaier eigenlijk de gehele dag over een betere auto beschikte. Maar bij de allerlaatste herstart in Turn 2 kon Larson afstand nemen. Precies op tijd, want een crash zorgde ervoor dat de wedstrijd door Racecontrol bevroren werd, waardoor Larson de definitieve winnaar in Richmond was. Kye Larson: "Hier ben ik nooit goed en het is wel bijzonder om op deze plek te winnen."

Hoewel Allgaier enorm teleurgesteld was incasseerde in de Dash for Cash maar liefst 100.000 U$ In drie Xfinity-races wordt deze bonus uitgekeerd. De laatste keer geschiedt dit op zaterdag 3 juni in Dover. Justin Allgaier: "Natuurlijk gingen wij het gehele weekend voor die 100.000U$. Maar helaas wint de beste auto niet altijd. Dit is zuur en teleurstellend. Daar ga ik niet over liegen. En dit gaat voor mij persoonlijk gedurende lange tijd pijn doen. Eerder dit seizoen won Allgaier op Phoenix "The Dash for Cash" terwijl Daniel Hemric vorige week in Bristol won.

2017 Brennan Poole
Brennan Poole voert het veld na een herstart aan.

Het eerste wedstrijdsegment werd door Allgaier gewonnen terwijl Daniel Hemric het tweede gedeelte op zijn naam schreef. Daar ontaardde de wedstrijd in een 100 durende sprint richting finish. In de 254 ronden tellende wedstrijd op Richmond reed Allgaier ruim 157 ronden op kop.

2017 Hemric
Daniel Hemric. Gaat hij in de voetsporen van Jeff Gordon, Tony Stewart of Dale Jr.treden? Hij gaat in ieder geval een grote toekomst tegemoet.

Debutant Kyle Benjamin leek in zijn eerste Xfinity-wedstrijd te gaan scoren maar uitgeschakeld bij een crash waarbij ook Brennan Poole, William Bryon Rhodes, Harris Rhodes en Daniel Suarez bij betrokken waren.Rookie Daniel Hemric gaf wederom een goed visitekaartje af. Hij vertrok vanaf pole en eindigde als derde. In de laatste zeven races eindigde Darrell Wallace zesmaal als zesde.

2017 Larson
Kyle Larson op weg naar de overwinning in Richmond.


Uitslag
1. Kyle Larson Chevrolet 254 ronden
2. Justin Allgaier Chevrolet 254 ronden
3. Daniel Hemric Chevrolet 254 rondne
4. Austin Dillon Chevrolet 254 ronden
5. Ryan Blaney Ford 254 ronden
6. Darrell Wallace Jr. Ford 254 ronden
7. Elliott Sadler Chevrolet 254 ronden
8. Michael Annett Chevrolet 254 ronden
9. Casey Mears Ford 254 ronden
10. Spencer Gallager Chevrolet 254 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet