GT

GT: Pier Guidi verovert pole voor eerste race Blancpain Endurance Cup

PierGuidi

Alessandro Pier Guidi heeft AF Corse de eerste pole van het seizoen in de Blancpain GT Series Endurance Cup bezorgd. De Italiaan was met de Ferrari 488 GT3 het snelste op het 5,793 kilometer lange circuit van Monza. Met maar liefst 32 auto's binnen een seconde belooft de drie uur durende wedstrijd van vanmiddag een waar spektakel te worden.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

De kwalificatie was net goed en wel begonnen toen Luca Filippi bij het aanremmen van de Variante del Rettifilo vol tegen de voor hem rijdende Audi van Nathanaël Berthon aan reed. De crash werd veroorzaakt door probleem met de remmen aan boord van de Attempto Racing Lamborghini Huracan GT3. Beide coureurs konden uit hun wagens stappen, maar zowel de Lamborghini als de WRT Audi zullen vanmiddag niet van start gaan.

In Q1 was het uiteindelijk Lucas Ordonez die met de #23 Motul Team RJN Nissan de snelste tijd liet noteren, voor de #114 Emil Frey Jaguar van Marco Seefried en de #44 Strakka Racing McLaren van Sam Tordoff. Niek Hommerson eindigde zijn sessie als 18e algemeen.

Al snel na het begin van Q2 werden de tijden uit Q1 uit de boeken gereden. Matteo Cressoni was de eerste Ferrari-rijder die sneller was, niet veel later gevolgd door Michele Rugolo. Het was echter Raffaele Giammaria met de #19 GRT Grasser Racing Team Lamborghini die de sessie als snelste afsloot, met een tijd van 1m47.999s.

Steven Kane was vervolgens in Q3 de eerste die de tijden uit Q2 wist te verbeteren. Daarna ging de ene na de andere rijder sneller. Alessandro Pier Guidi zette een 1m47.540s neer, maar zijn tijd werd met nog drie minuten te gaan verbeterd door Davide Rigon (1m47.510s). Kort voor het einde wist Pier Guidi die tijd nog eens te verbeteren en pakte hij de pole met een tijd van 1m47.423s.    Norbert Siedler pakte namens GRT Grasser Racing Team de tweede plaats, voor de SMP Racing Ferrari en de #7 Bentley Continental GT3. Beste Nederlander was Yelmer Buurman die de #4 Mercedes-AMG Team Black Falcon Mercedes-AMG GT3 op de tiende plaats kwalificeerde.

Indy Dontje kwam niet verder dan de 39e plek, terwijl Jaap van Lagen met de Walkenhorst BMW een teleurstellende 48e tijd reed. Door het wegvallen van de #2 Audi en de #66 Lamborghini start Van Lagen daardoor vanaf de laatste rij.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet