IndyCar

Indycar: Pole voor Will Power in Alabama. Team Penske bezet eerste drie startposities

In de Firestone Fast Six Qualifying pakte Penske-coureur Will Power de pole voor de GP van Alabama op Barber Motorsports Park. Voor Power betekende het zijn 46e Indycar-pole en de vierde op Barber Motorsports Park. In 2010, 2011 en 2014 vertrok de Australiër eveneens vanaf pole.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2017 Will Power Alabama 1
46e Indycar-pole voor Will Power in Alabama en de vierde op dit circuit.


Pole voor Will Power in Alabama. Team Penske bezet eerste drie startposities
Of Will Power tijdens de GP van Alabama op Barber Motorsports Park gaat profiteren moet worden afgewacht. De polesitters van de wedstrijden in St. Petersburg en Long Beach eindigden resp. als 19e en 9e. Bourdais won in St. Petersburg vanuit laatste en 21 positie, terwijl Hinchcliffe als vierde startte.

Will Power: " Op de gebruikte rode banden waren we gewoon niet goed genoeg. Eigenlijk voelden we iets te zwaar aan. Maar de auto was goed. Alle eer aan Verizon Team Penske. Hier is het belangrijk om vanaf pole te starten. Het weer lijkt wisselvallig te worden en daar moeten we het mee doen. Wij proberen er maar plezier in te hebben."

2017 Hinchcliffe Alabama
Driemaal een Firestone Fast Six kwalificatie voor James Hinchcliffe.


Power's teamgenoten Helio Castroneves en Simon Pagenaud kwalificeerden zich resp. als tweede en derde. Helio Castroneves: "Long Beach was preciesewerk en hier zat je er in een flits al naast." Simon Pagenaud: "Wij hadden een fantastische auto maar eigenlijk waren we in de kwalificatie een beetje te agressief. Wij hebben ons best gedaan en het was een mooi gevecht met Will en Helio."
Scott Dixon kwalificeerde zich met de Ganassi Dallara Honda DW 12 als vierde, gevolgd door Ryan Hunter Reay(Andretti Autosport) en James Hinchcliffe die zich voor de derde achtereenvolgende maal voor de Firestone Fast Six wist te kwalificeren.

Teleurstellend was het optreden van Marco Andretti en Graham Rahal. Andretti kwam niet verder dan een dertiende startplek en Graham Rahal kwalificeerde zich als 21e en laatste. Rahal: "Dit weekend gaat alles hier fout. In die auto zit absoluut geen snelheid Ik kon vanochtend één miraculeuze ronde rijden en kon er geen halve seconde meer afrijden. Tot nu toe is het nog geen goed jaar geweest en hebben we onvoldoende gepresteerd. Fundamenteel moet er iets veranderen. Ik geloof niet dat ik ooit als laatste gestart ben."

2017 Zak Veach
Zach Veach vervangt bij Ed Carpenter Racing de geblesseerde JR Hildebrand. Slechts een negentiende startplek voor de debutant.

Sebastien Bourdais: "Eigenlijk weet ik nog niet eens hoe we de Fast 12 haalden. Wij hebben constant met onderstuur te kampen en weinig progressie gemaakt. In de kwalificatie hebben we iets uitgeprobeerd maar dit werkte niet. Soms werkt het wel, soms niet. Het is een zwaar weekend."

Kwalificatie Alabama


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet