NASCAR

NASCAR: Erik Jones en Ryan Blaney zorgen in Xfinity Bristol voor spektakel

De Fitzgerald Glider Kits 300 op de Bristol Motor Speedway kende zaterdagmiddag voldoende spektakel. Vanwege regen moest de wedstrijd ruim 1.5 uur met Code Rood onderbroken worden. JGR-Toyota-coureur Erik Jones en Ryan Blaney vochten in de slotfase furieus om de overwinning.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Erik Jones 1
Tweede achtereenvolgende Xfinity zege voor Erik Jones. Ondanks een onderbreking vanwege regen ontbrak het niet aan spektakel.


Erik Jones en Ryan Blaney zorgen in Xfinity Bristol voor spektakel
In de 230e ronde kreeg Erik Jones wegens te snel rijden in de pitlane een penalty opgelegd en viel ver terug. Met nog amper 24 ronden te gaan had de JGR Toyota-coureur zich alweer naar de vierde plek opgewerkt. Bij de herstart in de 276e ronde ging Jones aan Ryan Blaney voorbij. Vier ronden voor het einde leek de zege door een neutralisatie even in gevaar te komen. Bij de laatste herstart ging Jones buitenom aan zijn teamgenoot Daniel Suarez voorbij. De Mexicaan moest zijn tweede positie aan Blaney prijsgeven.

Erik Jones: " Wij kregen de leiding in handen en wisten die te behouden." Ryan Blaney: "Als ik toe had kunnen slaan, dan had ik hem geen moment rust gegund." Daniel Suarez eindigde als derde terwijl de leider in de tussenstand van het kampioenschap, Elliott Sadler, als vierde eindigde.

2017 Daniel Hemric
Rookie Daniel Hemric, in de blauwe Camaro, pakte al een bonus van 100.000 U$. Daar gaan we nog veel van horen. Noteer die naam maar alvast.

Polesitter Kyle Larson reed de eerste 154 ronden op kop en won tevens het eerste wedstrijdsegment. In de 162e ronde moest de wedstrijd vanwege regen met Code Rood onderbroken worden. Kort voor de finish van het tweede segment ging Larson naar binnen en overhandigde daarmee de segmentoverwinning aan rookie Daniel Hemric. Voldoende actie aan het slot van het segment toen Darrell Wallace Brendan Gaughan van de baan reed. Wallace werd veertig ronden later zelf uitgeschakeld. "Pech, ik voel mij er niet lekker bij dat ik Gaughan liet crashen. Het was zeker niet mijn intentie"" aldus Wallace.

Larson was bij een incident met Erik Jones en Cole Custer betrokken en wist alsnog als zevende te eindigen. Voor Erik Jones betekende het na de Texas Motor Speedway de tweede achtereenvolgende overwinning.

Erik Jones: "Een prachtige dag. Zeker om van zover van achter weer terug te komen. En nogal bijzonder omdat er weinig rondes onder groen verreden werden. Dit ga ik voor een lange periode zeker niet vergeten." Met een vijfde plek pakte Rookie Daniel Hemric ook de 100.000 U$ Dash for Cash bonus.

2017 Erik Jones finish Ondanks een onderbreking van 1.5 uur behoefde het resterende wedstrijdgedeelte niet naar de zondag verzet te worden.


Uitslag Xfinity Bristol
1. Erik Jones Toyota 300 ronden
2. Ryan Blaney Ford 300 ronden
3. Daniel Suarez Toyota 300 ronden
4. Elliott Sadler Chevrolet 300 ronden
5. Daniel Hemric Chevrolet 300 ronden
6. Ty Dillon Chevrolet 300 ronden
7. Kyle Larson Chevrolet 300 ronden
8. Brendan Poole Chevrolet 300 ronden
9. Blake Koch Chevrolet 300 ronden
10. Michael Annett Chevrolet 300 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet