Sportscars

Sportscars: Groeten uit Silverstone 2017

IMG 4492
Volop belangstelling tijdens de FIA WEC-pitwalk.

Voordat de raceactie van dit weekeinde losbarst met ondermeer de seizoensstart van de Blancpain GT Series Endurance Cup op Monza, de 24h-kwalificatierace op de Nürburgring, TCR Benelux in Spa en de Hankook 12H MAGNY-COURS op, inderdaad, het Circuit Magny-Cours, blikken we nog even terug op de seizoensstart van FIA WEC, ELMS en FIA EK F3 op Silverstone van afgelopen weekeinde. Ditmaal, anders dan vorig jaar, geen sneeuw, al was de term 'aprilweer' zeker op zondag met talrijke buien ook van toepassing. Het circuit van Silverstone is met zijn uitgestrekte vlakten, de onhandige splitsing van de paddocks en pitlanes en algeheel gebrek aan sfeer niet onze favoriete autosportaccommodatie, maar de races waren er goed en natuurlijk legden we ook nog het een en ander vast voor een impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 4460

We kwamen naar Silverstone vanuit New York na het bezoek aan de Auto Show en de presentatie van de Audi R8 LMS GT4, waarover we vorige week al berichtten. Aankomend op het vliegveld van Birmingham werden, althans zo leek het, de eerste uitwerkingen van de op handen zijnde 'Brexit' al zichtbaar: langere wachttijd voor EU-burgers dan voor mensen met een niet-EU-paspoort. Nou ja, hopelijk kunnen we ook in de toekomst zonder visum blijven reizen. Anders wordt het allemaal wel heel omslachtig.


IMG 4470

Een van de positieve punten aan races op Silverstone is het verblijf wat we er al jarenlang frequenteren, een 'bed and breakfast' op een schapenboerderij in een minuscuul dorp, acht kilometer van het circuit. Heerlijk rustig, prima kamers en vriendelijke mensen. Als je het geluid van de raceauto's er niet zou horen, zou je geen idee hebben dat er een circuit in de buurt is.


IMG 4472

Silverstone, het zelfbenoemde 'home of British motor racing', is aangelegd op een voormalig vliegveld en heeft een historie die teruggaat tot 1948. Daarmee is het openingsjaar identiek met dat van Circuit Zandvoort.


IMG 4485

Silverstone is (nog, want het staat te koop) eigendom van de British Racing Drivers' Club (BRDC), dat er ook zijn eigen onderkomen heeft. Toegang uitsluitend voor clubleden.


IMG 4486

En je moet wel fatsoenlijk gekleed zijn om er naar binnen te mogen!


IMG 4488

Naast het grote perscentrum in het 'Wing'-complex was er voor degenen die verslag deden van de supportklassen ELMS en FIA EK F3 ook een perscentrum ingericht in de 'National Paddock'. Daar was het over het algemeen erg rustig, afgezien van wat mensen die team-PR of -fotografie voor hun rekening nemen. We troffen er ook een Nederlandse, Cara de Vlaming, die dit jaar de PR verzorgt voor het team Inter Europol Racing, dat in de ELMS uitkomt. Ernaast fotograaf Eric Fabre van het bureau V-Images, die ook geregeld bijdragen aan deze site levert.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 21 april 2017 13:39

  Waarom heeft de BRDC het circuit te koop gezet? Zij hebben toch zoveel geïnvesteerd in- en rond het circuit

  • 1
  • 0
   
  René de Boer 21 april 2017 14:18

  Zoals voor veel eigenaren van een circuit is de exploitatie wel interessant, maar het eigendom zeker voor een club (afhankelijk van het geld van de leden) een financieel risico. Tot de in overname geïnteresseerde partijen behoorden Jaguar Land Rover (dat volgens Autocar een bod van 33 miljoen Pond op tafel had gelegd) en Ginetta, maar die hebben zich inmiddels beide als kandidaten teruggetrokken. De meest serieuze partij lijkt op dit moment nog Jonathan Palmer, die met zijn groep MSV al diverse Britse circuit (Brands Hatch, Oulton Park, Snetterton, Cadwell Park) in handen heeft. En naar verluidt is er nog één overzeese investeerder die ook belangstelling heeft.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet