GT

GT: Overwinningen voor Ginetta en Porsche op Nogaro

DSCF6020

Twee weken na de seizoensopener van de GT4 European Series Northern Cup ging ook de nieuwe GT4 European Series Southern Cup van start. Op het Circuit Paul Armagnac de Nogaro stonden de traditionele Paasraces in het teken van de nieuwe start van het Franse GT kampioenschap. Er stonden in het zuidwesten van Frankrijk 29 auto's aan de start.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: Dirk Bogaerts

De eerste race van het nieuwe kampioenschap werd gewonnen door de Team Speed Car Ginetta G55 GT4 van Georges Cabanne en Fabien Michal. Bij de start was het nog Alain Ferté die met de Energy by ART Porsche Cayman CS MR GT4 de leiding nam en de Frans F3 kampioen van 1980 wist tot aan de verplichte pit stops de koppositie vast te houden. Achter hem streden Olivier Jouffret en Rodolphe Wallgren om de tweede plaats.

Na de pit stops lag Ferté's teamgenoot Grégoire Demoustier nog altijd aan de leiding. Team Speed Car-rijder Gaël Castelli kwam als tweede terug op de baan en zette vrijwel direct de achtervolging op de leider in. Met nog 18 minuten te gaan wist Castelli Demoustier in te halen om daarna weg te rijden van zijn tegenstander. Na een uur kwam Castelli als winnaar over de streep. In de slotfase verloor Demoustier ook nog een plek aan CD Sport-rijder Mike Parisy.

DSCF5151

In de tweede race op maandag streden Anthony Beltoise en Grégory Guilvert vanaf de start om de leiding in de race. De Porsche-rijders bleven tot het einde van de pit window in gevecht, om vervolgens het stuur over te geven aan teamgenoten Olivier Estèves en Manuel Rodrigues.

Rodrigues ging echter kort nadat hij het stuur van Guilvert had overgenomen van de baan. Door het wegvallen van de Sainteloc Porsche schoof David Hallyday in de CD Sport Porsche Cayman CS MR GT door naar de tweede plaats. Hallyday was sneller dan Estèves en een kwartier voor het einde van de race passeerde hij de Martinet by Alméras Porsche. In de slotfase kwam Olivier Jouffret nog sterk opzetten, maar de Vic Team-rijder kwam uiteindelijk 2,440 seconden tekort om Hallyday te verslaan. Estèves eindigde de race uiteindelijk als vijfde.

DSCF3036
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet