Sportscars

Sportscars: Racing Team Nederland bestraft na afloop ELMS Silverstone

29 2

Na afloop van de seizoensopener van de European Le Mans Series op het circuit van Silverstone heeft de wedstrijdleiding een aantal straffen uitgedeeld, onder andere aan Racing Team Nederland. De top drie bleef ongewijzigd, maar voor Frits van Eerd en Jan Lammers was de boodschap minder mooi: vijf plaatsen straf.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Van Eerd en Lammers eindigden hun eerste race in de European Le Mans Series als tiende op de baan, maar na afloop van de race werd de wedstrijdleiding er door de tijdwaarnemers op gewezen dat Lammers zich niet aan de verplichte rijtijd had gehouden. Het team kreeg daarvoor vijf ronden straf en zakt daardoor terug naar de 18e plaats algemeen en laatste in de LMP2.

In de LMP2 klasse zijn teams met twee bronzen rijders verplicht om één van de rijders tenminste 2 uur en 20 minuten te laten rijden, terwijl de tweede rijder tenminste 40 minuten achter het stuur zal moeten zitten. Dat het teammanagement van Racing Team Nederland hier niet alert genoeg is geweest lijkt een zekerheidje.

Overigens kreeg ook het in de LMP3 rijdende 360 Racing een straf voor het niet respecteren van de minimum rijtijd. Hierdoor pakt United Autosports naast overwinningen in LMP2 en LMP3 ook de derde plaats in de LMP3 categorie.    Gewijzigde uitslag ELMS Silverstone
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet