WTCC

Esteban Guerrieri en Tiago Monteiro winnen in WTCC op Marrakesj

coronel marrakesj

Tom Coronel vertrok in de eerste race door de straffen voor Yann Ehrlacher en Ryo Michigami, vanwege het niet wegen van de auto's na de kwalificatie, vanaf pole. Hij kon zijn stunt van vorig seizoen op Marrakesj door remproblemen helaas niet herhalen. Esteban Guerrieri won de openingsrace van het seizoen, Castburg werd vierde en Coronel werd ondanks zijn problemen toch nog achtste. In de tweede race ging Tiago Monteiro van start tot finish aan de leiding, Castburg passeerde de finish als vijfde en Coronel werd opnieuw achtste.

Tekst en foto's: FIA WTTCC.com

Tom Coronel kon na de start de koppositie vasthouden, maar al snel ontstond een safetycarsituatie nadat Ehrlacher in aanraking kwam met John Fillipi. Voor beide coureurs was de race over en even later moest ook Ryo Michigami opgeven, nadat hij bij een spin de Citroen van Tom Chilton geraakt had. Rob Huff kreeg te maken met een oververhitte motor en ook hij viel uit.

guerreri marrakesj

Toen de safetycar de baan verliet behield Coronel de leiding in de race, maar de Nederlander kreeg problemen met zijn remmen, waardoor hij wijd ging en terug viel naar de zevende plek. Hij raakte in gevecht met Chilton en Daniel Nagy en verloor daardoor één positie, Coronel finishte de openingsrace als achtste.

Guerrieri kreeg de leiding in handen en gaf die niet meer weg, hij won de race voor Thed Björk en de locale held Mehdi Bennani op de derde podiumplek. Nick Catsburg werd vierde en de pole-sitter voor de hoofdrace Tiago Monteiro vijfde.

catsburg marrakesj

Race 2
Monteiro had een goede start, controleerde de race en won zonder in de problemen te komen. Zijn Honda-teamgenoot Michelisz passeerde de Volvo van Néstor Girolami meteen in de openingsronde en ook hij behield zijn positie tot aan de finish. Girolami maakte het tweede podium van de dag compleet.

Mehdi Bennani stuurde zijn Sebastien Loeb Citroën naar de vierde positie, maar is nog niet zeker van deze klassering, omdat hij 'under investigation' is vanwege contact met de Volvo Catsburg, die als vijfde over de finish kwam.

monteiro marrakesj

Tom Coronel vocht de gehele race een mooie strijd uit met Rob Huff om de achtste positie, die de Nederlander ondanks gemopper bij de raceleiding van Huff knap in zijn voordeel besliste.

wtcc 2017

De volgende WTCC-races worden van 28 tot en met 30 april gereden op Monza.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet