TCR International

TCR International: Lokale held Kajaia en Oriola verdelen de winst in Georgië

2017 Rustavi Race 1 start

Het derde seizoen van de TCR International kon niet veel spannender beginnen dan met het eerste bezoek aan het Rustavi International Motorpark in Georgië. Het resulteerde in twee bloedstollende races die de duizenden fans in vervoering brachten. Voor de Georgiërs was het helemaal top dat de lokale held, politieman Davit Kajaia de eerste race won in zijn Alfa Romeo Giulietta, na een spannende strijd tussen vier verschillende merken auto's. In de tweede race was Pepe Oriola in zijn SEAT Léon de sterkste en daarmee stelde de Spanjaard meteen zijn kandidatuur voor de titel.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Race 1: Kajaia laat de toeschouwers brullen
De TCR International Series is seizoen 2017 van start gegaan met een adembenemend natte race op Rustavi International Motorpark. Na de start vanaf pole ging Kajaia op zijn thuiscircuit tot het uiterste en creëerde een gat in de eerste helft van de race. Attila Tassi (M1RA Honda Civic Type-R), Ferenc Ficza (Zele Racing SEAT Leon) en Stefano Comini (Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS) volgden Kajaia en gingen achter de raceleider volop de strijd aan.
Toen Ficza erin slaagde om Tassi in te halen en de kloof te dichten, kon Kajaia zijn achtervolgers toch nog op afstand houden. Ook Comini en Roberto Colciago (M1RA Honda Civic Type-R) sloten aan bij de kopgroep. Uiteindelijk kon de menigte hun vreugde uitschreeuwen toen Kajaia de finish met een krappe marge op Ficza passeerde, terwijl Comini de derde plaats bpakte, ondanks een laatste aanval van Colciago.

2017 Rustavi Race 2

Race 2: Oriola stunt weer
Pepe Oriola deed wat hij al twee keer eerder deed, winnen tijdens het openingsweekend van de TCR International Series. Na zijn overwinning in Sepang in 2015 en Bahrein in 2016 won de Catalaan nu de tweede race in Georgië.
Oriola versloeg zijn teamgenoot Hugo Valente en Attila Tassi werd derde. Terwijl de twee SEAT Leon's van Oriola en Valente na de herstart na een safetycar periode wegreden van de rest, ontstond er een prachtige strijd. Uiteindelijk slaagde Dušan Borković erin om de druk Ferenc Ficza, James Nash en Roberto Colciago te weerstaan. Pierre-Yves Corthals eindigde tiende en bezorgde daarmee Opel de eerste punten voor het kampioenschap.
Naar afloop van race twee werden Valente en Colciago na het bekijken van videobeelden bestraft met 30 seconden tijdstraf voor het inhalen onder geel, waardoor Valente uiteindelijk als negende en Colciago als twaalfde geklasseerd werden.

2017 Rustavi Race 1 podium

2017 TCR International Series – calendar
2 April – Rustavi International Motopark, Georgia
16 April – Bahrain International Circuit (F1 event)
6 May – Circuit de Spa-Francorchamps, Belgium (WEC event)
14 May – Autodromo di Monza, Italy (ELMS event)
11 June – Salzburgring, Austria
2 July – Hungaroring, Budapest (GT Open event)
9 July – Motorsport Arena Oschersleben, Germany (with ADAC TCR Germany)
3 September – Chang International Circuit, Buriram (with TCR Thailand)
8 October – Zhejiang International Circuit, China (with TCR China)
26 November – Yas Marina Circuit, Abu Dhabi (F1 event)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet