GT

GT: PROsport Performance 1-2 tijdens tweede race op Misano

A38I8084

PROsport Performance heeft in de tweede race van de GT4 European Series Northern Cup op het circuit van Misano de eerste dubbelslag geslagen. De Porsches van het Duitse team wisten in extremis een 1-2 te scoren, nadat de leidende KTM X-Bow GT4 in de laatste ronde werd gediskwalificeerd. De overwinning in Italië ging naar Nicolaj Møller-Madsen en Jörg Viebahn.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: Chris Schotanus

Jörg Viebahn vertrok vanaf de vierde plaats en schoof direct na de start door naar de tweede plaats, achter teamgenoot Alessio Picariello. De Belgische coureur wist tot aan de verplichte pit stops aan de leiding te blijven, terwijl achter hem Jörg Viebahn Academy Motorsport-rijder William Moore en RYS Team Kiska's Jonathan Cecotto weer voorbij zag komen.

Vijf minuten nadat Alessio Picariello het stuur had overgegeven aan teamgenoot Kevin Rossel, wist Jamie Vandenbalck met de RYS Team InterNetX KTM X-Bow GT4 de leiding over te nemen en niet veel later verloor Kevin Rossel ook nog een plek aan Matt Nicoll-Jones. Nicolaj Møller-Madsen lag op dat moment op de vierde plaats.

In de slotfase gebeurde er echter van alles. Matt Nicoll-Jones raakte de Scuderia Villorba Corse Maserati GranTurismo MC GT4 van Manuela Gostner, die op een gevaarlijke plek bleef staan. De safety car kwam op de baan en Nicolaj Møller-Madsen, die teamgenoot Kevin Rossel ook was gepasseerd, lag ineens op de tweede plaats. Jamie Vandenbalck ging vervolgens gruwelijk in de fout en haalde maar liefst twee keer de safety car in.

De wedstrijdleiding besloot hierop Jamie Vandenbalck te diskwalificeren en toen de laatste ronde begon dook de KTM-rijder de pits in, waardoor Nicolaj Møller-Madsen de leiding makkelijk kon overnemen. In de laatste vier kilometer, waarbij de wedstrijd weer was vrijgegeven, wist de Deen de leiding te behouden en kwam hij voor zijn teamgenoot over de streep.

Ricardo van der Ende vocht zich letterlijk naar de derde plaats, waarbij er achteraf commentaar was vanuit RN Vision STS over de manier waarop Pavel Lefterov aan de kant was gezet. De wedstrijdleiding nam geen actie, waardoor Ekris Motorsport voor de tweede keer op het podium mocht komen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet