GT

GT: Buhk en Perera opnieuw succesvol op Misano

VSA BSS MIS17 GR8R8727

Maxi Buhk en Franck Perera hebben na hun overwinning in de Qualifying Race op zaterdag ook de Main Race van de Blancpain GT Series Sprint Cup op het circuit van Misano weten te winnen. Het Duits-Franse duo eindigde de wedstrijd met een voorsprong van maar liefst 23 seconden ten opzichte van de Bentley van Steven Kane en Vincent Abril.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Franck Perera kende geen problemen tijdens de start en al snel had de HTP Motorsport coureur een gat geslagen naar de AKKA ASP Mercedes van Michael Meadows. Toen die vervolgens ook nog een keer extra de pits moest opzoeken leek de overwinning voor Franck Perera en Maxi Buhk binnen handbereik. Na de verplichte ronde pit stops had Maxi Buhk al een flinke voorsprong op Steven Kane.

Maxi Buhk wist het verschil in het tweede deel van de race zonder problemen gelijk te houden, terwijl achter hem zijn tegenstanders vochten om de laatste twee podiumplekken. Steven Kane wist de druk van Dominik Baumann te weerstaan en eindigde met de Bentley als tweede. Baumann pakte de laatste podiumpplek.

Fabian Schiller en Jules Szymkowiak wisten ondanks een drive-through toch de Silver Cup klasse te winnen. De HTP Mercedes-AMG GT3 eindigde als twaalfde overall. Max van Splunteren kreeg geen kans in de Main Race. Zijn Lamborghini Huracan GT3 stond nog voor de lichten uitgingen alweer in de pits. Carlo van Dam behaalde ook in zijn tweede race in de Blancpain GT Series het podium in de Pro-Am categorie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet