GT

GT: RYS Team Kiska wint spectaculaire GT4 seizoensopener op Misano

A38I7386

De eerste race van de GT4 European Series Northern Cup is gewonnen door de KTM X-Bow GT4 van Lennart Marioneck en Jonathan Cecotto. In een zeer spectaculaire race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli was het RYS Team Kiska tweetal met name in het tweede deel van de race oppermachtig. Max Koebolt en Ricardo van der Ende hielden de Nederlandse eer hoog door een derde plaats te behalen met de Ekris Motorsport Ekris M4 GT4.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: Chris Schotanus

Duncan Huisman mocht met de Las Moras Racing McLaren 570S GT4 vanaf pole vertrekken, maar de eerste ronde was nog niet voorbij of het was einde verhaal voor de auto van Huisman en teamgenoot Luc Braams. Doordat er vervolgen ook nog anderen van de baan gingen en er olie op het circuit lag, besloot de wedstrijdleiding de safety car in te zetten. Die safety car periode duurde ongeveer zeven minuten

Na de herstart Pavel Lefterov met RN Vision STS Porsche en de Academy Motorsport Aston Martin Vantage GT4 van Matt Nicoll-Jones vochten een mooie strijd met elkaar om de leiding, waarbij regelmatig deurknop-aan-deurknop werd gereden en van positie werd gewisseld. Achter het leidende tweetal kwam Jonathan Cecotto snel opzetten, maar RN Vision STS leek met een late pit stop genoeg tijd te kunnen winnen.

A38I7027 Een mooie derde plaats voor Ekris Motorport, Ricardo van der Ende en Max Koebolt

Dat lukte echter niet en al snel na de verplichte ronde pit stops wist Lennart Marioneck de leiding over te nemen. Marioneck kon vervolgens weglopen van zijn achtervolgers, die net als voor de pit window open ging de strijd met elkaar aan. Alessandro Picariello kwam heel dicht bij het leidende duo, voordat hij een straf kreegt en daarmee topt buiten de top drie viel.

Ekris Motorsport probeerde van alles om op het podium te komen en uiteindelijk lukte dat, hoewel het niet op de baan zelf gebeurde. De RN Vision STS Porsche met startnummer 112 kreeg kort voor tijd ook een tijdstraf, maar deze werd omgezet in een 40-seconden tijdstraf. Door deze twee straffen werd de als vierde gefinishte Ekris M4 GT4 van Ricardo van der Ende en Max Koebolt als derde geklasseerd.

A38I7447
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet