Formula 4

Formule 4: MP-coureurs Marta García en Christian Lundgaard opgenomen in Renault Sport Academy

MP Lundgaard

Marta García en Christian Lundgaard, die dit jaar voor het Nederlandse MP Motorsport hun autosportdebuut maken in de Formule 4, zijn met onmiddellijke ingang opgenomen in het F1-juniorprogramma van Renault. De 15-jarige Deen en de 16-jarige Spaanse zijn de nieuwste aanwinsten van de Renault Sport Academy. Jarno Opmeer, die komend seizoen voor MP uitkomt in de Eurocup Formule Renault 2.0, was al lid van de Academy.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Dutch Photo Agency, Renault Sport

In zijn laatste jaar in de karts werd Lundgaard derde in de WSK Champions Cup. In 2015 veroverde hij de titel in het KF Junior-kampioenschap van de CIK-FIA. Ook won hij dat jaar de Winter Cup voor OK Juniors. García eindigde in 2016 als vierde in het Europese OK-kampioenschap van de CIK-FIA en werd negende in de WSK OK Super Masters. In 2015 won ze de CIK-FIA Academy Trophy.

MGL RSR Backdrop 4

García zal in 2017 deelnemen aan het Spaanse F4-kampioenschap terwijl Lundgaard uitkomt in het Noord-Europese zonekampioenschap F4 (SMP NEZ F4). Beiden verschijnen aan de start voor MP Motorsport uit Westmaas.

CL RSR Backdrop 2

Lundgaard en García vergezellen Jarno Opmeer in de Renault Sport Academy, het juniorprogramma van het Formule 1-team van Renault. Ook Opmeer racet dit jaar voor MP, maar dan in de Eurocup Formule Renault 2.0. De andere drie leden van de Academy zijn Jack Aitken (GP3), Max Fewtrell (Formule Renault 2.0) en Sun Yue Yang (Formule Renault 2.0).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet