NASCAR

NASCAR: Xfinity thuisoverwinning voor Kyle Larson op Fontana

Kyle Larson behaalde wist in de allerlaatste twee ronden van de Xfinity-wedstrijd op Fontana Penske-coureur Joey Logano achter zich te houden. Op het brede Fontana koos Larson de juiste lijnen en behaalde voor het team van Chip Ganassi zijn tweede Xfinity-overwinning.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

ACS NXS Larson Burnout 032517
Mooie burnout van Xfinity-winnaar Logano. Zijn tweede zege met het Ganassi-team.


Xfinity thuisoverwinning voor Kyle Larson op Fontana
Voor Cup-polesitter Larson betekende de Xfinity-overwinning een mooi begin van het weekend. "Ik heb van het duel met Joey Logano genoten en hopelijk geeft ons dit een behoorlijk goed momentum. Want morgen starten wij hier weer vanaf pole. JGR-coureur Kyle Busch eindigde als derde en schreef beide wedstrijdsegmenten op zijn naam. 28 ronden voor het einde verloor Busch de aansluiting aan de koplopers doordat hij de muur raakte. Ook voor Kyle Larson was het eigenlijk geen gemakkelijke dag. Halverwege de wedstrijd kreeg de Ganassi-coureur vanwege te hard rijden in de pitlane een penalty opgelegd en werd naar de start van het veld terugverwezen. Larson wist echter snel terrein goed te maken.

Na de laatste herstart slaagde Larson erin om Joey Logano met een wagenlengte te verslaan. In de Monser Energy leidt Larson in de tussenstand van het kampioenschap en eindigde in de laatste drie wedstrijden tweemaal als derde waardoor hij de leiding in handen kreeg. Tot nu toe slaagde Larson er dit seizoen nog niet in om een wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Logano slaagde er ondanks een penalty en een pitlane incident in om maar liefst 70 ronden aan de leiding te rijden. Tijdens een pitstop viel van zijn auto van de krik maar binnen twee ronden wist de Penske-coureur maar liefst 20 auto's te passeren.

Logano: "Ik ben ervoor dat we in de toekomst tweemaal met de Monster Energy Cup op Fontana gaan rijden. Een prachtige baan waar je alle lijnen kunt benutten. Het racen is prachtig. De banden worden minder en het is een beetje hobbelig. Eigenlijk zouden we hier meer moeten komen. Want dit is één van de beste banen om op te racen. Paul Menard's auto vloog na contact met de muur in brand. Menard zelf bleef ongedeerd. Cole Custer crashte voor de tweede achtereenvolgende week. Vorig week ging Custer er met Austin Dillon er vanaf en erkende dat het zijn fout was. Dit weekend ging Custer na contact met Ryan Sieg er vanaf. "Vandaag was een clown gewoon de oorzaak van dit incident" aldus Custer.

ACS NXS Larson Pack 032517
Mooie duels op Fontana. Larson en Logano zorgden voor een spectaculaire wedstrijd.


Uitslag Xfinity Fontana
1. Kyle Larson Chevrolet 150 ronden
2. Joey Logano Ford 150 ronden
3. Kyle Busch Toyota 150 ronden
4. Erik Jones Toyota 150 ronden
5. William Bryon Chevrolet 150 ronden
6. Darrell Wallace Jr. Ford 150 ronden
7. Elliott Sadler Chevrolet 150 ronden
8. Brennan Poole Chevrolet 150 ronden
9. Justin Allgaier Chevrolet 150 ronden
10. Ty Dillon Chevrolet 150 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet