NASCAR

NASCAR: Justin Allgaier wint Xfinity Phoenix

Voor de eerste maal in vijf jaar behaalde Justin Allgaier in Phoenix eindelijk weer eens een overwinning. Tevens was het een mooi succes van JR Motorsport(dat eigendom is van Dale Jr.) Er eindigden maar liefst drie auto's in de Top 5.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Start Phoenix
Start in het snikhete Phoenix.


Justin Allgaier wint Xfinity Phoenix
Na de laatste herstart, met overigens nog vier ronden te gaan, pakte Allgaier de leiding en stond die niet meer af. Een keuze om bij de laatste stop alsnog voor vier verse Goodyears te gaan bracht het verschil. JGR-Toyota coureur ging voor twee nieuwe banden en minder brandstof. Allgaier's crewchief Jason Burdett: " Overigens is het hier zo warm dat twee banden, net zoals in het verleden, niet voldoende zouden zijn." Volgens Allgaier was die auto na die laatste herstart lichtjaren beter. Na die laatste herstart wist de Camaro-rijder Ryan Blaney en Erik Jones achter zich te houden. Allgaier: "Er zijn dagen geweest dat ik opstond en mij afvroeg waarom ik nog naar het circuit ging."

Met drie auto's in de Top 5 een enorm succes voor het team van JR Motorsport. Dale Jr.: "Als teameigenaar wil je gewoon dat de rijders competitief zijn. Over de sterke kwalificaties was ik erg verheugd evenals over de competitiviteit van de rijders. Als teameigenaar heb je de verantwoording om ze competitieve auto's te geven. Denk wel dat we dit gedaan hebben."

Een incident tussen Austin Dillon en Cole Custer veroorzaakte zelfs een rode vlag situatie. Tijdens deze periode reed Dillon met opzet tegen de Toyota van Cole Custer aan, die nog eens hard de muur inging en bovendien nog eens olie verloor. De NASCAR-organisatie was er niet blij mee. Zowel Dillon en zijn spotter moesten zich na afloop bij de wedstrijdleiding melden. NASCAR kon nog geen antwoord geven op het feit over er tegen Dillon in de loop van de week sancties genomen zullen worden.

De eerste twee wedstrijdsegmenten werden gewonnen door Erik Jones en Ryan Blaney. De 200 ronden tellende wedstrijd telde overigens negen neutralisaties. Elliott Sadler eindigde als vijfde en behoudt de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Overigens is dit de eerste Xfinity-wedstrijd dit seizoen die door een Xfinity-rijder gewonnen werd. De eerste twee wedstrijden leverden een overwinning op voor de Cup-rijders Kyle Busch en Joey Logano. Voor het eerst dit jaar namen de Cup-veteranen niet deel aan een Xfinity-wedstrijd.

2017 Allgaier Xfinity Phoenix
Eindelijk na vijf jaar weer eens een overwinning voor Justin Allgaier.


Uitslag
1. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
2. Ryan Blaney Ford 200 ronden
3. Erik Jones Toyota 200 ronden
4. William Bryon Chevrolet 200 ronden
5. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
6. Darrell Wallace Jr. Ford 200 ronden
7. Daniel Hemric Chevrolet 200 ronden
8. Brennen Poole Chevrolet 200 ronden
9. Michael Annett Chevrolet 200 ronden
10. Ty Dillon Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet