NASCAR

NASCAR: Joey Logano wint Xfinity Boyd Gaming 300 Las Vegas

Met een Xfinity-zege voor Joey Logano in Las Vegas en een Indycar-pole voor Will Power in St. Petersburg was het voor Team Penske een uitermate goede zaterdag. Logano behaalde in Las Vegas zijn 28e NASCAR Xfinity-zege. Voor Logano betekende het sinds Watkins Glen vorig jaar zijn derde achtereenvolgende Xfinity-zege in de Penske Ford Mustang.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Logano Las Vegas
Overtuigende zege voor Joey Logano in Las Vegas. Maar zelfs na de finish verwachtte hij eigenlijk nog een neutralisatie.. Er leek voor hem geen einde aan de wedstrijd te komen.


Joey Logano wint Xfinity Boyd Gaming 300 Las Vegas
De slotfase van de wedstrijd gekenmerkt door vijf late neutralisaties waardoor Logano telkens gas moest terugnemen. Joey Logano: "Gekkenwerk met die herstarts, ik wist nog niet eens welke lijn ik moest nemen. Wij beschikten over een goede strategie om de No 18 Busch achter ons te houden. Er waren genoeg mogelijkheden dat ik het had kunnen verprutsen. Telkens als ik dacht dat ik de wedstrijd gewonnen had kwam er weer een andere neutralisatie. Toch was het een plezierige wedstrijd." Van de 200 ronden tellende wedstrijd reed Logano er in totaal 106 aan de leiding waarvan de laatste 54 geheel door hem werden beheerst.

Kyle Busch reed in totaal 48 ronden aan de leiding maar zakte in de slotfase van de wedstrijd naar de zevende plek terug. Busch won overigens het eerste wedstrijdsegment. Het tweede gedeelte ging naar Brad Keselowski die voor een ongeplande stop met een loszittend wiel naar binnen moest. Keselowski eindigde als tiende.

2017 Kyle Busch Las Vegas
Geen thuiszege voor Kyle Busch dit jaar.

Het grote aantal herstarts speelde JGR-coureur Daniel Suarez duidelijk in de kaart. Vanuit het middenveld wist hij zich naar een derde plek op te werken. Suarez leverde overigens een mooi gevecht met Kyle Larson.

Matt Tifft en Spencer Gallagher zorgden voor de laatste neutralisatie. Om zichzelf te verbeteren wilde Logano bij herstarts telkens de binnenkant nemen. "Vorig jaar leidde ik in de Sprint Cup en verloor aan de binnenkant telkens de leiding" aldus Logano.

Kyle Larson eindigde als tweede maar maakte tegen de Penske Mustang eigenlijk weinig kans. Larson: "Ik denk dat Joey en ik aan elkaar gewaagd waren, maar clean air maakte hier het verschil" Voor de lokale held Brendan Gaughan was het een slechte dag. Na het tweede segment moest hij een nieuwe carburateur late aanbrengen en spinde kort daarna uit de wedstrijd. Hij werd als 35e geklasseerd. De niet geheel fit zijnde Darrell Wallace(griep) had na de wedstrijd medische begeleiding nodig. Hij eindige als zesde. Elliott Sadler, de leider in de tussenstand van het kampioenschap, eindigde als achtste. Het verschil met zijn achtervolger Ryan Reed bedraagt vier punten.

Winnaar Logano Las Vegas
Mooie zaterdag voor Team Penske.

Uitslag
1. Joey Logano Ford 200 ronden
2. Kyle Larson Chevrolet 200 ronden
3. Daniel Suarez Toyota 200 ronden
4. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
5. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
6. Darrell Wallace Ford 200 ronden
7. Kyle Busch Toyota 200 ronden
8. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
9. Ryan Reed Ford 200 ronden
10. Brad Keselowski Ford 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet