IndyCar

Indycar: Derde achtereenvolgende Pole voor Will Power in St. Petersburg

In de laatste vijf jaar pakte Penske-coureur Will Power viermaal de pole en zorgde dit jaar voor een hattrick. Ganassi-coureur Scott Dixon kwalificeerde zich als tweede.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2017 Power St. Petersburg
45e pole voor Will Power in St. Petersburg.


Derde achtereenvolgende Pole voor Will Power in St. Petersburg
Kwalificatiehattrick voor Will Power in St. Petersburg.Met een tijd van 1.01.0640 pakte Will Power in de Firestone Fast Six Kwalificatie de pole. Twee ronden wist Scott Dixon een tijd van 1.01.2219 op de klokken te brengen. Voor Will Power betekent het tevens zijn 45e Indycar-pole en staat nu op de eeuwige ranglijst als vijfde genoteerd. In St. Petersburg pakte Power maar liefst zevenmaal de pole. De Canadees James Hinchcliffe kwalificeerde zich als derde en Penske newcomer Josef Newgarden als vierde, gevolgd door de Dallara Honda's van Takuma Sato en Tony Kanaan.

2017 Kanaan
Sterk optreden van Tony Kanaan in de Fast Six.

Direct in de openingssessie liet Power al een tijd van 1.01.5261 registreren. Een slecht begin voor Sebastien Bourdais. De Fransman raakte in Turn 13 de bandenstapels en kreeg zijn auto niet meer in de juiste rijrichting. Onder het nieuwe Indycar-reglement mocht de Fransman de sessie niet verder continueren. Een zelfde lot was Ryan Hunter Reay in R2 ofwel de tweede sessie beschoren. Maar hij wist zich nog als twaalfde te kwalificeren.

2017 Bourdais
Sebastien Bourdais begint als hekkesluiter aan de wedstrijd morgen.

Uitslag Q

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet