Formula 4

MP Motorsport voor nieuw F4-seizoen met vier talenten in zee

MP Viscaal

MP Motorsport begint het Formule 4-seizoen 2017 met vier talenten uit binnen- en buitenland. Bent Viscaal uit het Overijsselse Albergen krijgt gezelschap van de Deen Christian Lundgaard, de Fransman Tristan Charpentier en de Oostenrijker Lukas Dunner. De vier coureurs werden geïntroduceerd tijdens de teampresentatie van MP, op 9 maart in de werkplaats in Westmaas.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Met het viertal hoopt MP in 2017 net zulke hoge ogen te gooien als in 2016 lukte met Richard Verschoor en Jarno Opmeer. Het hoofdprogramma van de vier is het Noord-Europees zonekampioenschap (SMP NEZ F4), waarin MP Motorsport in samenwerking met de KNAF de Nederlandse sectie verzorgt. Viscaal en Dunner nemen daarnaast deel aan het Spaanse F4-kampioenschap.

"Het is een mooi kwartet coureurs met wie we in 2017 een nieuw seizoen Formule 4 ingaan, afkomstig uit heel Europa", aldus teammanager Sander Dorsman. "Drie talenten vers uit de karts, van wie twee met een titel op zak, en een coureur met al een jaar F4-ervaring. Ik denk dat ze elkaar tot grote hoogten kunnen opjagen."

Bent Viscaal is in 2017 de Nederlandse troef in het SMP NEZ F4. Daarin zal hij als pupil van de KNAF Academy aantreden. De 17-jarige Albergenaar maakte naam in de Duitse kartwereld. In 2015 werd hij met het KSM Schumacher Racing Team (het team van Ralf Schumacher) kampioen in de Duitse FK-junioren. Vorig jaar deed hij het Europees kampioenschap OK, waarin hij zesde werd, terwijl hij in de WSK Champions Cup voor OK-karts als negende eindigde.

MP Lundgaard

In diezelfde WSK Champions Cup voor OK behaalde Christian Lundgaard de derde plaats in de eindrangschikking. De 15-jarige Deen komt naar MP Motorsport met steun van de Deense federatie. Ook in het Europees kampioenschap OK kwam Lundgaard uit voor Ricciardo Kart, om daarin als 11e te eindigen. In het Deense kampioenschap legde hij beslag op de titel. Een jaar eerder werd de jonge Deen Europees kampioen in de KF-junioren.

MP Charpentier

De 16-jarige Fransman Tristan Charpentier heeft al twee jaar autosport achter de rug. In het Frans F4-kampioenschap werd hij vorig jaar vijfde. In 2015 racete hij in het Ginetta Junior Championship.

MP Dunner

Lukas Dunner (15) uit Oostenrijk promoveert uit de Rotax Max-rangen van de kartsport. In het Rotax International Open voor juniors finishte Dunner afgelopen jaar als vierde in de eindstand. In 2015 deed hij Rotax Max Junior in de Euro Challenge en de BNL Karting Series. In de Europese Mini Max-finale van 2014 veroverde de Oostenrijker de tweede plaats.

Het SMP NEZ F4 begint op Sochi eind april, waar het deel uitmaakt van het voorprogramma van de Formule 1.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet