VLN

VLN: Stef Dusseldorp kiest voor nieuw avontuur met BMW

falkenbmw

Het bleef de afgelopen maanden vrij stil rond Stef Dusseldorp, maar vandaag kwam er goed nieuws voor de coureur uit Lichtenvoorde. Na twee seizoenen met Rowe Racing in de Blancpain GT Series, verschijnt Dusseldorp dit seizoen als fabrieksrijder met een BMW M6 GT3 van Falken Motorsports in het Duitse VLN kampioenschap en de 24-uursrace op de Nürburgring.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Dusseldorp maakte vorig jaar zijn GT3-debuut op de Nordschleife tijdens de VLN en zal dit seizoen opnieuw meerdere keren te zien zijn op het fameuze Duitse circuit. Falken Motorsports zal in minstens zes VLN races actief zijn en ook aan de kwalificatierace voor de 24-uursrace en de race zelf deelnemen. Vaste Falken-rijders Peter Dumbreck en Alexandre Imperatori zullen daarbij worden ondersteund door Dusseldorp en de ervaren Duitser Marco Seefried.

Hoeveel en welke VLN races Dusseldorp zal rijden is nog niet bekend gemaakt, maar wel is zeker dat Dusseldorp als fabriekscoureur in zal stappen. "Ik ben er erg blij mee. Het is de eerste keer dat ik aan de 24-uursrace op de Nürburgring zal deelnemen en dan ook nog eens als BMW-coureur. Het zijn eigenlijk twee dromen die gelijktijdig uitkomen," aldus Dusseldorp, die de Falken-BMW al aan de tand voelde op het circuit van Portimao.

Over het verdere programma voor het komende seizoen is verder nog niets bekend. "Tijdens de VLN testdag zal ik wel zien welke mogelijkheden er zijn. Het zou natuurlijk mooi zijn als ik ook nog zitje voor de 24 Uur van Spa zou weten te bemachtigen," verklaarde Dusseldorp tegenover AUTOSPORT.nl. 

Falken Motorsports zet dit seizoen ook (weer) een Porsche in. De Porsche 911 GT3 R zal worden bestuurd door Falken-rijder Martin Ragginger en Porsche fabrieksrijders Laurens Vanthoor, Jörg Bergmeister en Dirk Werner.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet