Diversen Nationaal

Groeten vanaf de Final 4 op Zandvoort

startbrug

Op weg naar de paddock van het circuit was de PR-machine van CPZ nog even blijven hangen in 2016. De aankondigingspilaar en de verweerde posters maakten reclame voor reeds lang gepasseerde evenementen. Volgende maand begint het nieuwe raceseizoen alweer met de DNRT openingsraces en de traditionele Paasraces. Nu moesten we het nog doen met de beslissing in het winterkampioenschap en dat viel beslist niet tegen. Het CPZ en de DNRT hadden gezorgd voor een vol veld met lekkere dikke wagens. De paddock stond vol met trucks alsof het ging om een internationaal evenement. De Final 4 werd pas in de slotfase beslist door, het lijkt echt zo, de steeds snellere Cor Euser met zijn ervaren kompaan Henk Thuis. De eigenbouw Pumaxs RT passeerde de finish met slechts 3.977 seconde voorsprong op het duo Ward Sluys en Bas Schouten, die lange tijd de wedstrijd hadden aangevoerd. Winterkampioen werden de Febo Racing Team-rijders Dennis de Borst en Pim van Riet.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Gerrie Hoekstra, Co van der Gragt en Marco Antheunisse

tentje


Om helemaal niets te missen bivakkeerden een aantal monteurs van vrijdag op zaterdag in een bescheiden tentje in de pitbox.

trucks

Prettig gezicht om een volle paddock te zien met professionele teamtrucks.

mercedes-vleugel

Dikke auto's aan de start.

startopstelling

De imposante AMG Mercedes SLS GT3 van Daan Meijer en de snelle Danny van Dongen pakten de pole voor het ervaren duo Euser en Thuis.

media centra

Om de pers meer de ruimte te geven wordt het media centrum flink verbouwd.

Reacties

  • 10
  • 3
   
  Dirk 07 maart 2017 12:32

  Cor Euser blijft een absolute topper, ik zou hem graag een keer in GT3 willen in Blancpain bijvoorbeeld, kijken hoe hij de gevestigde orde te kakken zet!

  • 10
  • 0
   
  Bram Knot 07 maart 2017 15:29

  Ik heb Cor hoog zitten, maar ik denk dat je het niveau van het Blancpain GT3 ietwat onderschat als je verwacht dat hij de rijders daar zomaar te kakken kan zetten ;)

  • 6
  • 3
   
  ace1 07 maart 2017 19:21

  @Dirk ik ben het met jouw eens dat Cor Euser een absolute topper is, in tegenstelling tot jou zou ik hem graag zien in de LMP2 als een coureur/mentor die jongere talentvolle coureurs begeleidt. In 1991 werd hij 5e in het World Sportscar Championship. http://www.motorsportmagazine.com/database/drivers/4354-cor-euser

  • 3
  • 4
   
  Anonieme gebruiker 08 maart 2017 13:50

  Euser in de LMP2?! ace1 ziet ze vliegen. Je hebt het over 26 jaar geleden.

  • 3
  • 4
   
  Racing-Fan 08 maart 2017 18:26

  We moeten Euser inderdaad niet overschatten. Jan Lammers is ook niet meer de coureur van 25 jaar geleden.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet