NASCAR

NASCAR: 87e Xfinity zege voor Kyle Busch Atlanta Motor Speedway

JGR-Toyota coureur had er dertien jaar voor nodig om zijn eerste Xfinity race op de Atlanta Motor Speedway te winnen. Voor de tweede overwinning moest hij iets meer dan een jaar wachten. In 329 Xfinity starts behaalde Busch 87 overwinningen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Busch Atlanta 2
329 starts en 87-overwinningen voor Kyle Busch in de Xfinity-series.


87e Xfinity zege voor Kyle Busch op Atlanta Motor Speedway
Kyle Busch behaalde voor de zesde maal de pole op de Atlanta Motor Speedway. Na een herstart in de 148e ronde nam Busch definitief de leiding van Brad Keselowksi over en pakte zijn 87e Xfinity-zege met een voorsprong van 0.605 secs.

Kyle Busch: "Het heeft lang geduurd om hier te kunnen winnen. Nu hebben we er twee achter elkaar behaald. In het middelste wedstrijdgedeelte en aan het begin waren wij gewoon niet goed genoeg. Maar gedurende de wedstrijd bleef crewchief Scott Graves aan de auto werken. Pas in de slotfase kwam die tot leven. Ik kan mijn pitcrew niet voldoende bedanken. Fantastisch dat zij mij bij de laatste run als eerste naar buiten kregen."

Na een vijfde neutralisatie kwam Busch als eerste terug op de baan terwijl Kyle Larson en Kevin Harvick in de pitlane bijna tegen elkaar aan botsten. Zowel Larson als Harvick vielen na de laatste stop terug en werden als derde en vierde geklasseerd. De wedstrijd was in drie segmenten verdeeld. De twee 40 ronden segmenten gingen naar Brad Keselowski en Kevin Harvick, die voor het derde segment gewoon te kort kwam.

Stewart Haas Racing nieuwkomer Cole Custer kreeg een penalty opgelegd omdat er teveel mensen in de pitlane aan zijn auto werkten. Hij wist zich perfect te herstellen door nog als tiende te eindigen.

Na afloop werd de Xfinity-Toyota van Busch te laag bevonden. Oorzaak zou de bandenspanning zijn.Kyle Busch: "Bij het ingaan van Turn 1 was er gewoon te weinig bandenspanning. En dit schijnt bij mij nog weleens te gebeuren. Misschien hadden ze de voorbanden eerst moeten checken. Waarschijnlijk was dit de reden."

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 163 ronden
2. Brad Keselowski Ford 163 ronden
3. Kyle Larson Chevrolet 163 ronden
4. Kevin Harvick Chevrolet 163 ronden
5. Elliott Sadler Chevrolet 163 ronden
6. Darrell Wallace Jr. Ford 163 ronden
7.William Bryon Chevrolet 163 ronden
8. Austin Dillon Chevrolet 163 ronden
9. Daniel Hemric Chevrolet 163 ronden
10. Cole Custer Ford 163 ronden

2017 Busch Atlanta 1

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet