WTCC

WTCC: Nicky Catsburg wordt Volvo-fabrieksrijder in WTCC

170227 WTCC Catsburg1
Presentatie in de 'Volvo Hallen' in Gotenburg met Nicky Catsburg als tweede van rechts.

Het aantal Nederlandse coureurs met de officiële status van fabrieksrijder is niet zo heel groot. En binnen dit selecte gezelschap neemt Nicky Catsburg helemaal een bijzondere positie in, want hij is maar liefst voor twee merken als fabrieksrijder actief. Voor BMW rijdt hij lange-afstandsraces met de M6, zoals onlangs de 24-uursrace van Daytona en in ieder geval ook de etmaalraces op de Nürburgring en Spa, maar daarnaast werd de rijder uit Voorthuizen vanmiddag aangekondigd als fabrieksrijder voor het Polestar-Volvo-team in het FIA WTCC. Daarmee wordt de campagne van onze landgenoot in het WK Toerwagens na anderhalf jaar verder voortgezet.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Dat laatste was na het onverwachte einde van het fabrieksprogramma van Lada in het WTCC allerminst zeker. "Op een bepaald moment dacht ik echt dat het voor mij in het WTCC over was", geeft Catsburg toe. "Ik had al een contract met Lada toen het nieuws van het terugtrekken van de fabriek kwam, en dan blijkt maar weer dat je daar op zo'n moment heel weinig aan hebt. Samen met het bureau BAM, dat mijn management voor zijn rekening neemt, ben ik op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden en die vond ik gelukkig bij Volvo. Het is een hele eer om met een fabrieks-Volvo te kunnen racen en ik ben heel blij dat ik daar onderdak gevonden heb."

170227 WTCC Catsburg 2
Nicky Catsburg komt dit seizoen voor Polestar Cyan Racing uit

Catsburgs teamgenoten bij Polestar Cyan Racing, dat de inzet van de blauwe Volvo's in het FIA WTCC voor zijn rekening neemt, zijn de Zweed Thed Björk en de Argentijn Nestor Girolami. Björk, die in Sjanghai vorig jaar zorgde voor de eerste overwinning van het team, zorgt daarbij voor continuïteit. Girolami, ongetwijfeld geholpen door de forse investeringen van de organisatie van de Argentijnse WTCC-ronde, reed vorig jaar eenmaal voor het Volvo-team en mag nu aan een volledig seizoen beginnen. Catsburg deed tijdens tests in Portugal en Spanje ervaring op met de Volvo S60 en bericht: "De auto wordt constant verder ontwikkeld en verbeterd en op het gebied van performance hebben we al een stap kunnen maken. Ik denk dat we met deze auto om de wereldtitel kunnen strijden."

Een ambitieuze doelstelling, maar dat is ook precies het doel dat Volvo voor dit seizoen heeft uitgevaardigd, één jaar eerder dan oorspronkelijk het plan was. "Dat wordt niet eenvoudig, want de concurrentie is sterk als altijd en ons doel van het winnen van de titel is dus één jaar naar voren gehaald. We hebben echter volledig vertrouwen in de voorbereidingen en de kunde van het Polestar Cyan Racing-team en onze rijdersbezetting met Thed, Nestor en Nicky", zegt Alexander Murdzevski Schedvin, hoofd autosport bij Polestar. Ook op het gebied van infrastructuur heeft het team een grote stap voorwaarts gemaakt: een investering van maar liefst 18 miljoen Euro leidde tot her CYAN Motorsport Center in Gotenburg, dat in maart gereed moet zijn. De werkplaats beslaat een oppervlakte van meer dan 6.000 vierkante meter en geldt als het grootste autosportproject in Scandinavië. Een simulator volgens F1-standaard, een motorentestbank, chassis- en motorenproductie en een ontwerpafdeling maken deel uit van het complex.


Reacties

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 27 februari 2017 21:00

  Mooi nieuws. :) :) Hopelijk krijgt Coronel zijn budget ook rond.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 28 februari 2017 17:10

  Geweldig. Echt goed nieuws. Nu Tom nog.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet