Sportscars

GT: Nyck de Vries uitgenodigd voor 'shoot-out' met Ferrari

 ONZ7691
Nyck de Vries was tot nu toe in de formulewagens actief en behaalde ondermeer succes in de GP3

Terwijl Toni Vilander, met een sterk optreden in de Risi-Ferrari tijdens de 24 Uur van Daytona vorige week en een cruciale rol bij de overwinning voor het Maranello Motorsports-team in de 12 Uur van Bathurst gisteren, zijn reputatie als topcoureur voor het Italiaanse merk steeds sterker vestigt, maakt een Nederlandse rijder kans om als coureur aan het Ferrari-GT-kader te worden toegevoegd. Volgens de altijd uitstekend geïnformeerde Franse website Endurance Info houdt Ferrari deze week een 'shoot-out' met vier rijders op het circuit van Vallelunga nabij Rome om de plaats van Gianmaria Bruni bij AF Corse in te nemen. Tot het kwartet van rijders dat voor deze evaluatie is uitgenodigd, behoort onze landgenoot Nyck de Vries, voor wie een eventuele overstap naar de GT-racerij een nieuwe stap in zijn carrière zou betekenen. Naast De Vries komen ook de Spanjaarden Alex Riberas en Miguel Molina en de Italiaan Alessandro Pier Guidi in actie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De positie van Gianmaria Bruni bij Ferrari blijft in nevelen gehuld. Officieel heeft de Italiaan nog een meerjarig contract met het merk uit Maranello, maar sinds afgelopen najaar worden de geruchten steeds luider dat Bruni niet meer voor Ferrari in actie komt. Dat bleek ondermeer ook uit het feit dat hij zowel bij de Ferrari-wereldfinale, begin december, als bij de Rolex 24, vorige week in Daytona, op het appel ontbrak. Hetzelfde geruchtencircuit meldt dat Bruni mogelijkerwijze bij Porsche onderdak vindt, nu het Duitse merk dit jaar fabrieksmatig terugkeert in de GTE-klasse van het FIA WEC en daarvoor zijn GT-kader al met Laurens Vanthoor (ex-Audi) en Dirk Werner (ex-BMW) versterkte. Bruni zou een verdere versterking kunnen vormen, al is het nog geenszins zeker dat hij ook inderdaad bij Porsche belandt. Het merk uit Stuttgart spreekt ook nog met andere mogelijke rijders, en naar we begrepen is de contractuele situatie van Bruni nogal gecompliceerd.

Bij Ferrari is Nyck de Vries dus op de lijst van mogelijke rijders beland, wat voor de Friese rijder een nieuwe ontwikkeling is. In tegenstelling tot Riberas en Pier Guidi beschikt hij nog niet over GT-ervaring, want hij was tot dusver alleen met formulewagens actief. Tegelijkertijd is het echter de vraag hoever zijn mogelijkheden in de eenzitters nog reiken, dus wat dat betreft zou de overstap naar de GT-racerij, zeker in een positie als fabrieksrijder voor een legendarisch merk als Ferrari, een interessante stap voor hem kunnen zijn. De deelname van Miguel Molina aan de 'shoot-out' van Ferrari is ook opmerkelijk: de Spanjaard reed de afgelopen jaren voor Audi in de DTM en heeft weliswaar wat ervaring uit GT-optredens met Audi, ondermeer in Australië en op de Nürburgring, maar werd tot nu toe toch niet bepaald als GT-rijder beschouwd.

Reacties

  • 0
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 06 februari 2017 11:46

  welke risi Ferrari in Bathurst? ;-)

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 06 februari 2017 12:15

  De Vries is geen McLaren Junior meer...?

  • 3
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 06 februari 2017 13:15

  Nyck is geen McLaren junior meer. Al een tijdje niet meer. Mooi stilgezwegen door de heren journalisten. Nyck heeft heel veel credits gehad van McLaren maar het duurde te lang en hij kon onvoldoende laten zien.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 06 februari 2017 13:34

  Deze kans moet hij met beide handen aangrijpen! De tijd begint nu echt te dringen voor Nyck om een goede autosportcarrière te krijgen..... Maar hij heeft pittige tegenstand

  • 2
  • 0
   
  Dirk 06 februari 2017 13:39

  Ik ben benieuwd wat De Vries kan tegen de ervaren GT mannen, mijn geld staat op Pier Guidi.

  • 2
  • 1
   
  René de Boer 06 februari 2017 13:44

  Geen Risi-Ferrari in Bathurst, een Risi-Ferrari in Daytona. De Ferrari in Bathurst werd, zoals geschreven, ingezet door het Australische team Maranello Motorsports, waarbij op de achtergrond diverse mensen van het gerenommeerde V8-Supercars-team Triple Eight betrokken waren.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 06 februari 2017 19:09

  Wat is er waar van bovenstaande reactie dat de Vries geen McLaren junior meer is?

  • 0
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 06 februari 2017 23:14

  http://www.omropfryslan.nl/nieuws/696939-autocoureur-nyck-de-vries-verlaat-mclaren

  • 2
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 07 februari 2017 09:49

  Hoe kan dit eerder gemeld worden op omroep Friesland dan op Autosport.nl?

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 07 februari 2017 12:03

  http://m.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/349189/mclaren-de-vries-blijft-in-young-driver-programme/ Met een reden dus!

  • 4
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 08 februari 2017 15:05

  Omdat autosport.nl geen onafhankelijk media bedrijf is. En dus gaan ze hun vingers niet branden aan negatieve publicaties.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 10 februari 2017 02:10

  Dat zou wel ontzettend slap zijn! Volgens mij heeft Matthijs Diepraam onlangs nog een interview met de Vries gedaan, kan hij Nyck niet even bellen voor wat inside info? Het blijft hier verdacht stil terwijl motorsport.com meldt dat Mclaren de Vries simulatorwerk wil geven dit jaar, maar als de Ferrari deal doorgaat valt er te praten over Nyck's vertrek uit Woking. Dan moesten de vooruitzichten voor de Vries in het F1 team na 2017 wel erg matig zijn als hij nu test met Ferrari...

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet