Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

GT: Nyck de Vries uitgenodigd voor 'shoot-out' met Ferrari

 ONZ7691
Nyck de Vries was tot nu toe in de formulewagens actief en behaalde ondermeer succes in de GP3

Terwijl Toni Vilander, met een sterk optreden in de Risi-Ferrari tijdens de 24 Uur van Daytona vorige week en een cruciale rol bij de overwinning voor het Maranello Motorsports-team in de 12 Uur van Bathurst gisteren, zijn reputatie als topcoureur voor het Italiaanse merk steeds sterker vestigt, maakt een Nederlandse rijder kans om als coureur aan het Ferrari-GT-kader te worden toegevoegd. Volgens de altijd uitstekend geïnformeerde Franse website Endurance Info houdt Ferrari deze week een 'shoot-out' met vier rijders op het circuit van Vallelunga nabij Rome om de plaats van Gianmaria Bruni bij AF Corse in te nemen. Tot het kwartet van rijders dat voor deze evaluatie is uitgenodigd, behoort onze landgenoot Nyck de Vries, voor wie een eventuele overstap naar de GT-racerij een nieuwe stap in zijn carrière zou betekenen. Naast De Vries komen ook de Spanjaarden Alex Riberas en Miguel Molina en de Italiaan Alessandro Pier Guidi in actie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De positie van Gianmaria Bruni bij Ferrari blijft in nevelen gehuld. Officieel heeft de Italiaan nog een meerjarig contract met het merk uit Maranello, maar sinds afgelopen najaar worden de geruchten steeds luider dat Bruni niet meer voor Ferrari in actie komt. Dat bleek ondermeer ook uit het feit dat hij zowel bij de Ferrari-wereldfinale, begin december, als bij de Rolex 24, vorige week in Daytona, op het appel ontbrak. Hetzelfde geruchtencircuit meldt dat Bruni mogelijkerwijze bij Porsche onderdak vindt, nu het Duitse merk dit jaar fabrieksmatig terugkeert in de GTE-klasse van het FIA WEC en daarvoor zijn GT-kader al met Laurens Vanthoor (ex-Audi) en Dirk Werner (ex-BMW) versterkte. Bruni zou een verdere versterking kunnen vormen, al is het nog geenszins zeker dat hij ook inderdaad bij Porsche belandt. Het merk uit Stuttgart spreekt ook nog met andere mogelijke rijders, en naar we begrepen is de contractuele situatie van Bruni nogal gecompliceerd.

Bij Ferrari is Nyck de Vries dus op de lijst van mogelijke rijders beland, wat voor de Friese rijder een nieuwe ontwikkeling is. In tegenstelling tot Riberas en Pier Guidi beschikt hij nog niet over GT-ervaring, want hij was tot dusver alleen met formulewagens actief. Tegelijkertijd is het echter de vraag hoever zijn mogelijkheden in de eenzitters nog reiken, dus wat dat betreft zou de overstap naar de GT-racerij, zeker in een positie als fabrieksrijder voor een legendarisch merk als Ferrari, een interessante stap voor hem kunnen zijn. De deelname van Miguel Molina aan de 'shoot-out' van Ferrari is ook opmerkelijk: de Spanjaard reed de afgelopen jaren voor Audi in de DTM en heeft weliswaar wat ervaring uit GT-optredens met Audi, ondermeer in Australië en op de Nürburgring, maar werd tot nu toe toch niet bepaald als GT-rijder beschouwd.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet