GT

GT: Max Braams onder de indruk na eerste ervaringen Bathurst

2017Bathurst121247
De PROsport-Porsche waarmee Max Braams dit weekeinde in Bathurst in actie komt

"Nu begrijp ik pas waarom iedereen die hier geweest is dit zo'n gaaf circuit vindt. Je moet het echt zelf ervaren hebben." Max Braams steekt zijn enthousiasme over het Mount Panorama-circuit in het Australische Bathurst niet onder stoelen of banken. De Rotterdamse rijder is na zijn eerste ervaringen tijdens de vrije trainingen van vandaag duidelijk onder de indruk. Dit weekeinde start hij voor het eerst tijdens de Liqui-Moly Bathurst 12 Hour. Hij komt uit met een Porsche Cayman GT4 van het Duitse team PROsport Performance, die hij deelt met de Duitser Jörg Viebahn, de Deen Nicolaj Møller Madsen en de Australiër Harry Jones.

Tekst: René de Boer (vanuit Bathurst, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Porsche/Jürgen Tap

Het rijden 'down under' betekent voor Braams een geheel nieuwe ervaring. "Door mijn functie in het GT4-kampioenschap heb ik nauw contact met PROsport, dat ook vorig jaar al met Porsche Caymans hier aan de race in Bathurst deelnam", vertelt Braams. "Op een bepaald moment kwam de mogelijkheid ter sprake dat ik hier met het team zou rijden. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken!"

Het Mount Panorama-circuit is volgens Braams wel wat anders dan wat hij tot nu toe gewend is. "De eerste paar ronden had ik echt nodig om hier de weg te vinden en wat vertrouwen te winnen", geeft hij toe. "Op een aantal plaatsen staan de muren ook wel erg dichtbij. Dat is denk ik ook het voornaamste verschil tussen dit circuit en de Nordschleife, hoewel ze qua karakter vergelijkbaar zijn: hier heb je nog minder ruimte voor fouten, die worden onmiddellijk afgestraft."

2017Bathurst124094

In de eerste vrije trainingen kwam Braams nog niet zoveel aan rijden toe, omdat ook zijn teamgenoten Viebahn, Møller Madsen en Jones de gelegenheid moesten krijgen om vertrouwd te raken met de auto. Jones was een 'last-minute'-inschrijving: hij kwam pas op vrijdagochtend tot overeenstemming met het PROsport-team. In de vierde vrije training op vrijdagmiddag kon Braams een half uur lang rijden en ook in de laatste vrije training op zaterdagochtend kon hij de nodige kilometers maken. "Het gaat steeds beter, nu voel ik me meer en meer op mijn gemak hier", meldde Braams voorafgaand aan de kwalificatie. "Ik ben echt blij dat ik hier kan rijden, dit is echt een mooi circuit om op mijn CV te hebben!"

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet