Sportscars

Sportscars: Nederlanders testen in Florida

161214 Dunlop test Sebring Lammers
Jan Lammers, Frits van Eerd en Rubens Barrichello testen deze week met de Racing Team Nederland Dallara-Gibson in Sebring

Terwijl het vochtige herfstweer ons land in zijn greep heeft, wordt er in Florida deze week volop getest ter voorbereiding op het raceseizoen 2017. Op Daytona International Speedway vindt een tweedaagse test van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship plaats, waarbij ondermeer de nieuwe DPi- en LMP2-prototypes voor het eerst gezamenlijk in actie komen. Ook rijden de nieuwe Porsche 911 RSR uit de GTLM-klasse en de nieuwe GT3-modellen van Honda/Acura en Lexus. Renger van der Zande is met de Riley-Gibson LMP2 van Visit Florida Racing actief, Nicky Catsburg rijdt met een BMW M6 van het RLL-team en Jeroen Bleekemolen test met de Riley Motorsport-Mercedes-AMG GT3. Van hen was Bleekemolen de enige die op de eerste testdag in actie kwam. Zo'n 220 kilometer zuidelijker en landinwaarts, op het circuit van Sebring, testen met name Europese teams deze week tijdens een vijfdaagse sessie, georganiseerd door bandenfabrikant Dunlop. Tijdens deze test rijdt ook de Dallara van Racing Team Nederland met coureurs Jan Lammers, Rubens Barrichello en Frits van Eerd. Andere LMP2's die in Sebring rijden zijn de modellen van Ligier en Oreca. Ook is er een Aston Martin Vantage uit de GTE-klasse.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: IMSA, Dunlop

161214 IMSA Test Zande
Op Daytona reed Marc Goossens op de eerste dag met de Visit Florida Racing-Riley-Gibson.

161214 IMSA Test Cadillac Taylor Taylor Angelelli
De nieuwe Konica Minolta-Cadillac DPi van Wayne Taylor Racing met rijders Jordan en Ricky Taylor en Max Angelelli, van wie laatstgenoemde morgen zijn 50e verjaardag viert.

161214 IMSA Test Bleekemolen
Van de drie Nederlanders die deze week in Daytona testen, was Jeroen Bleekemolen in de Riley-Mercedes de enige die op de eerste dag al in actie kwam.

161214 IMSA Test Jordan Taylor Gordon
NASCAR-held Jeff Gordon (r.) rijdt in januari ook tijdens de Rolex24 at Daytona, hier met Jordan Taylor.

161214 IMSA Test Acura Segal Dyer Negri
De nieuwe Honda/Acura NSX voor de GTD-klasse.

161214 IMSA Test Lexus Pruett Karam Alon Hawksworth
Ook Lexus is in de GTD-klasse actief.

161213 Uitslag IMSA Test Daytona dag 1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet