Formule 3

F3: Van Amersfoort Racing legt eerste coureur voor EK 2017 vast

161213 F3 Beckmann
De Duitse Red Bull-protégé David Beckmann rijdt in 2017 voor het team van Frits van Amersfoort

Van Amersfoort Racing heeft zijn eerste coureur voor het seizoen 2017 in het FIA EK Formule 3 vastgelegd. Het gaat om de 16-jarige Duitser David Beckmann, die de overstap maakt vanuit het Mücke Motorsport-team. "We hebben Beckmanns ontwikkeling de afgelopen jaren van nabij kunnen volgen, eerst in de Duitse ADAC Formule 4 en in het nu voorbije seizoen in het FIA EK Formule 3. Het is duidelijk dat hij veel potentieel heeft en we willen hem graag helpen om binnen ons team dat potentieel volledig te ontvouwen en verder te ontwikkelen", zegt teambaas Frits van Amersfoort.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Hoewel Beckmann met een seizoen Formule 4 en een seizoen Formule 3 dus al twee jaar in de formulewagens actief is, wordt 2017 opmerkelijk genoeg pas zijn eerste volledige raceseizoen in de autosport. In de twee voorgaande jaren moest hij namelijk eerst wachten totdat hij, op 27 april, de reglementair voorgeschreven minimumleeftijd van 15 jaar voor de Formule 4 en 16 jaar voor de Formule 3 bereikte, alvorens hij officieel aan zijn campagne kon beginnen. In het EK Formule 3 betekende dat een debuut op het stratencircuit van Pau. Er zijn ongetwijfeld makkelijker banen om je loopbaan in een nieuwe klasse te beginnen...

In zijn eerste F3-jaar behaalde Beckman twee podiumplaatsen – waaronder één op Zandvoort – en scoorde hij regelmatig top-tien-klasseringen en daarmee kampioenschapspunten. "Nu ben ik klaar voor de volgende stap: ik wil gebruik maken van de ervaringen die ik heb opgedaan en in 2017 ga ik samen met VAR voor overwinningen", kondigt de Duitser zelfbewust aan.

De overige rijders bij Van Amersfoort Racing staan nog niet vast, maar we gaan er met redelijke zekerheid van uit dat Harri Newey en Pedro Piquet aan boord blijven. Voorts ligt de komst van Duits F4-kampioen Joey Mawson in de lijn der verwachting, terwijl ook de Canadees Kami Laliberté – wiens vader flink in het team geïnvesteerd heeft – een kandidaat voor een F3-stoeltje bij het team uit Zeewolde is. Of dat zo allemaal tot stand komt, staat echter nog te bezien, want vooralsnog geldt er in het EK Formule 3 een limiet van vier auto's per team.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet