Sportscars

Sportscars: Race Performance wint Asian Le Mans Series 4U van Fuji

15250704 1184410594981132 2324758780540155720 o

Race Performance heeft op de Fuji Speedway de tweede ronde van de Asian Le Mans Series gewonnen. De Oreca 03R Judd van Struan Moore, Giorgio Maggi en Fabien Schiller versloeg de door een Nissan aangedreven Jackie Chan DC Racing Oreca 03R van Ho-Pin Tung, Gustavo Menezes en Thomas Laurent. Algarve Pro Racing's Michael Munemann, Andrea Roda en Andrea Pizzitola eindigden de wedstrijd als derde.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Hoewel de Algarve Pro Racing Ligier JS P2 Nissan vanaf pole mocht vertrekken, was het Ho-Pin Tung die namens Jackie Chan DC Racing vrijwel direct de leiding wist over te nemen. Tung lag vervolgens 44 ronden aan de leiding, voor hij de pits in dook. Race Performance en Jackie Chan DC Racing wisselden elkaar af aan de kop van het veld, tot in de 101e ronde Struan Moore de leiding definitief in handen kreeg. Na 138 ronden kwam Moore als eerste over de streep, gevolgd door Menezes. Menezes eindigde de wedstrijd op een ronde achterstand, nadat hij in de slotfase nog een keer moest stoppen voor benzine.

In LMP3 ging de overwinning naar Tockwith Motorsports met de Ligier JS P3 Nissan. Nigel Moore en Phil Hanson versloegen de ARC Bratislava Ginetta LMP3 van Miro Konopka, Darren Burke en Mike Simpson. Moore en Hanson wisten in het tweede deel van de race weg te rijden van hun concurrenten en eindigden de wedstrijd met een voorsprong van ruim 39 seconden. Jackie Chan DC Racing coureurs James Winslow, David Cheng en Hiroki Yoshida eindigden de race als derde, op twee ronden van de winnaars.

Stephane Lemeret, Michele Rugolo en Matthieu Vaxiviere versloegen met hun DH Racing Ferrari 488 GT3 de Team BBT Ferrari 488 GT3 van Antony Liu, Davide Rizzo en Alessandro Pier Guidi. Team AAI'sJun San Chen, Ollie Millroy en BMW-fabriekscoureur Phillipp Eng eindigden als derde in de GT klasse.

Uitslag Asian Le Mans Series, 4 Uur van Fuji
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet