Sportscars

Sportscars: Jeroen Bleekemolen stapt met Riley Motorsports over naar Mercedes-AMG GT3 in IMSA

161108 IMSA Bleekenmolen
De nieuwe wedstrijdauto voor Jeroen Bleekemolen en Ben Keating in het IMSA-kampioenschap

Nu de Viper niet langer wordt ingezet, maakt Jeroen Bleekemolen samen met het team Riley Motorsports de overstap naar de Mercedes-AMG GT3 voor de deelname aan de GTD-klasse in het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Samen met Ben Keating zal onze landgenoot een van de nieuwe bolides uit het Duitse Affalterbach besturen. Mercedes-AMG maakte vandaag bekend dat het volgend jaar op grote schaal vertegenwoordigd zal zijn in de Amerikaanse sportwagenracerij, naast de IMSA-serie ook in de Pirelli World Challenge.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

In het IMSA-kampioenschap, dat eind januari traditioneel van start gaat met de Rolex 24 at Daytona, zet Riley Motorsports een tweetal GT3's in, één met uitgebreidere fabriekssteun als AMG-Team Riley Motorsports (met Bleekemolen en Keating) en één met ondersteuning van seriesponsor WeatherTech onder de vlag van WeatherTech Racing. Daarnaast zet het team SunEnergy1 Racing ook een Mercedes in de GTD-klasse in, terwijl er volgens verwachting nog andere Mercedes-Benz-klantenteams zullen volgen.

161108 IMSA Lineup Met de auto's van WeatherTech Racing, SunEnergy1 Racing en Riley Motorsports (vlnr) staan er in ieder geval al drie Mercedes-AMG GT3's vast voor het IMSA-seizoen 2017

Om aan de klantenteams in Noord-Amerika optimale ondersteuning te kunnen verlenen, heeft Mercedes-AMG een eigen klantensportdivisie opgezet in Mooresville in de staat North-Carolina, waar heel wat raceteams gevestigd zijn. Van hieruit zal de onderdelenservice en de technische ondersteuning plaatsvinden, terwijl een eigen onderdelen- en servicetruck ook bij de IMSA- en World Challenge-evenementen op de cicuits aanwezig zal zijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet