Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Strakka Racing met vier McLarens naar Blancpain GT Series

strakkamclaren

Strakka Racing komt met ingang van het seizoen 2017 uit in de Blancpain GT Series. Het Britse team, de afgelopen jaren actief in het FIA World Endurance Championship, zal maar liefst vier McLaren 650S GT3s inzetten in het door SRO georganiseerde kampioenschap. Sinds 2012 reed Strakka Racing in het FIA WEC, maar het team zal volgend seizoen niet in het wereldkampioenschap te zien zijn.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Eind vorige maand maakte Strakka Racing bekend de laatste twee races van het seizoen over te slaan, nadat het team op Fuji opnieuw met motorproblemen te maken kreeg. Teambaas Dan Walmsley liet toen al weten voor eind november de plannen voor 2017 bekend te maken en amper twee weken later is die bekendmaking er met een spectaculair programma in de Blancpain GT Series. Strakka Racing zal komend seizoen in alle wedstrijden, zowel sprint als endurance, met minimaal vier auto's aan de start verschijnen.

Nick Leventis zal in ieder geval achter het stuur van een van de McLarens kruipen, terwijl een andere auto zal worden bestuurd door rijders uit de McLaren GT Academy. Verschillende coureurs, waaronder aanstormende talenten, zullen de komende maanden met de McLaren testen en uiteindelijk zal Strakka de complete lineup voor het komende seizoen voorafgaand aan de Blancpain GT Series test op Misano (13-14 april) bekend maken.

Hoewel Strakka Racing volgend seizoen niet te zien zal zijn in het FIA WEC betekent dit niet het einde van het Le Mans Prototype programma. "De reglementen kwamen te laat om nog op tijd een P1L auto klaar te krijgen voor 2017 en om volgend jaar in het kampioenschap te blijven hadden we dan een P2 moeten aanschaffen," aldus Walmsley. "Het is een fantastisch kampioenschap, dus reken er maar op dat we er weer gaan rijden."

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet