DRDO

DRDO titelstrijd tijdens laatste evenement beslist, hoogspanning in DRDO M3 Cup

De titelstrijd in de vier klassen van de Dutch Race Driver Organisation is pas tijdens de laatste races van het seizoen beslist. Vooral in de DRDO BMW M3 Cup was de strijd om het kampioenschap superspannend. Peter Koelewijn streek uiteindelijk met de eer. De andere rijders die zich op Circuit Park Zandvoort met de champagne mochten uitleven, zijn Peter Koopman (Standaardklasse), Hans Creemers en Jeroen de Roode (Specials Plus) en Michael Hermans (Specials).

Tekst en foto's: PR

BX5C9271

De DRDO finaleraces werden traditioneel in het donker verreden. "Net als de Formule 1-race van Singapore", aldus medeorganisator Danny van Dongen met een knipoog. Collé Rental & Sales tekende voor de verlichting van de baan, zodat de rijders een goed en veilig zicht hadden op elkaar en op de baanposten.
Voordat de allesbeslissende races begonnen, gaf wedstrijdleider Bobbe Veldkamp de rijders een welgemeend compliment. "De DRDO is de meest respectvolle autosportklasse van Europa." Ook tijdens de finaleraces toonden de deelnemers weer respect voor elkaar en elkaars auto's, een belangrijke reden voor de goede sfeer binnen de DRDO.

Prachtige duels
Dennis van der Linden 188 punten, Peter Koelewijn 187. Dat was het uitgangspunt in de DRDO BMW M3 Cup. De beide titelkandidaten beslisten de strijd om het kampioenschap tijdens twee mooie duels.

CY7H3888
Een prachtige strijd tussen de titelkandidaten - Peter nipt voor Dennis.

In de eerste race reden de beide coureurs tot aan de verplichte pitstop als aan een touwtje. Peter leidde, met Dennis levensgroot in zijn spiegels. Na de pitstops nam Peter een voorsprong, die hij niet meer uit handen gaf. Regerend kampioen Dennis eindigde als tweede, dat betekende dat de tweede race de beslissing moest brengen. Ronald Friederich en Emile Drummen eindigden als derde.

Close racing
In de tweede race was het Dennis die bij de start de leiding pakte, gevolgd door zijn titelrivaal. Ook nu weer vocht het duo een fraaie strijd uit, vaak slechts enkele centimeters van elkaar verwijderd. In de zesde ronde zag Peter Koelewijn kans om de eerste plaats over te nemen. Hij hield Dennis de rest van de race achter zich en won daarmee de titel.

CY7H4280
Hein Koopman verwelkomt 'zijn' kampioen met een champagnedouche

Floris Dullaart won de laatste race van het seizoen. Hij profiteerde onder meer van de overvloed aan 'successeconden' van Dennis en Peter, die ze opbouwden tijdens hun succesvolle seizoen. Koelewijn zag de finishvlag als tweede, voor de equipe Drummen-Friederich en Dennis van der Linden.

CY7H4291
Papa is kampioen!

"Dennis en ik hebben de strijd om de titel in twee rechtstreekse duels beslist", aldus de kersverse kampioen Peter Koelewijn. "Wij waren de snelsten in de M3 Cup. Dit is een prachtig mooie afsluiting van het seizoen. Als de M3 Cup volgend jaar weer competitief is, ben ik weer van de partij."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet