Sportscars

Sportscars: Derde ELMS pole van het seizoen voor DragonSpeed

GT7D6329

DragonSpeed start morgen voor de derde keer dit jaar vanaf pole position in de European Le Mans Series. Op het circuit van Estoril was voormalig Toyota fabrieksrijder Nicolas Lapierre met de Oreca 05 Nissan het snelste in de kwalificatie voor de laatste race van het seizoen. Giedo van der Garde eindigde de kwalificatie als derde.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

De kwalificatie in Portugal werd verreden op een opdrogende baan, wat resulteerde in een sessie die pas op het allerlaatste moment werd beslist. Paul Loup Chatin reed met zijn Panis Barthez Competition Ligier JS P2 Nissan in eerste instantie de snelste tijd en de Fransman stond kort voor het einde nog steeds bovenaan. Enkele seconden nadat de zwart-wit geblokte vlag werd uitgehangen wist Olivier Pla met de Krohn Racing Ligier JS P2 Nissan de snelste tijd te verbeteren.

Achter Pla waren echter Lapierre, Chatin en Giedo van der Garde nog bezig met een snelle ronde. Met een tijd van 1m44.146s was Lapierre een seconde sneller dan Pla en zijn tijd bleek uiteindelijk goed genoeg voor de pole. Chatin verbeterde zich nog naar de tweede tijd, terwijl Van der Garde de derde tijd op de borden zette. De leider in het kampioenschap, Mathias Beche, kwalificeerde de Thiriet by TDS Racing Oreca 05 Nissan slechts als zevende.

Alex Brundle versloeg in de LMP3 klasse zijn teamgenoot Wayne Boyd. Brundle was met de United Autosports Ligier JS P3 Nissan 0.186s sneller dan Boyd. Achter het United Autosports duo pakten de Dino Lunardi met de Duqueine Engineering Ligiers de derde plaats. De Race Performance Ligier van onder andere Bert Longin eindigde als 11e in de kwalificatie, terwijl de Eurointernational Ligier van Rik Breukers de 13e tijd noteerde.

Bij de GTE auto's was Ben Barker het snelste. De Proton Competition rijder wist in zijn tweede snelle ronde de snelste tijd te rijden en die tijd bleek snel genoeg om Proton Competition de tweede pole van het seizoen te bezorgen. Alessandro Pier Guidi (AT Racing Ferrari) eindigde de kwalificatie als tweede, voor de AF Corse Ferrari van Marco Cioci.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet