Sportscars

Sportscars: Audi op pole voor FIA WEC 6U van Fuji

A1611139 small

Lucas Di Grassi en Loïc Duval hebben Audi de pole voor de FIA WEC 6 Uur van Fuji bezorgd. Het tweetal was met hun Audi R18 0,025s sneller dan de Porsche 919 Hybrid van Mark Webber en Brendon Hartley.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

In de kwalificatie zaten de drie fabrikanten dicht bij elkaar, want achter Di Grassi-Duval en Webber-Hartley wisten Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima hun Toyota TS050 Hybrid op de derde plaats te kwalificeren. Het Zwitsers-Japanse duo was slechts 0,169s langzamer dan de Audi-rijders. Stephane Sarrazin en Kamui Kobayashi kwalificeerden de tweede Toyota op de vierde plek, voor de tweede Audi en de tweede Porsche.

Roman Rusinov en Will Stevens pakten in LMP2 de pole. Het G-Drive Racing duo was ruim twee tienden sneller dan de Signatech Alpine A460 Nissan van Nicolas Lapierre en Gustavo Menezes. De Extreme Speed Motorsports Ligier JS P2 Nissan van Antonio Giovinazzi en Sean Gelael eindigde als derde. Het duo deelt in Japan hun auto met Giedo van der Garde.

Ford versloeg op Fuji Aston Martin in de kwalificatie en ging er vanochtend zelfs met de eerste twee startplekken vandoor. Mücke en Pla kwalificeerden zich als beste in GTE Pro, voor teamgenoten Priaulx en Tincknell. De AF Corse Ferrari van Rigon en Bird kwalificeerde als derde, voor die van Bruni en Calado.

Aston Martin behaalde wel de pole in GTE Am. Dalla Lana en Lamy scoorden hun vijfde pole van het jaar en het tweetal was meer dan drie tienden sneller dan de AF Corse Ferrari van Perrodo, Aguas en Collard.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet