Groeten uit ...

Groeten vanaf de Finaleraces op Zandvoort

dvz cpz finaleraces16 foto24 hi

Op Circuit Park Zandvoort werden het afgelopen weekend de traditionele Finaleraces verreden. De thuisblijvers kregen dit keer ongelijk. In bijna alle klassen werd er gestreden tot het bittere eind. De hoofdrol bij de Finaleraces werd vertolkt door de Competition102 GT4 European Series. Succes voor de beide Racing Team Holland BMW's waarbij Ricardo van der Ende en Bernhard van Oranje op zaterdag een mooie tweede plaats behaalden en op zondag hun teamgenoten Simon Knap en Rob Severs naar de overwinning reden.

Persbericht - Finaleraces2016-re-Essay3

Eén van de andere smaakmakers van de Finaleraces was de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, waarbij er diverse crashes te zien waren. Dylan Derdaele was de grote man met twee overwinningen. Dit kampioenschap zal worden beslist tijdens het laatste weekend op het circuit van Paul Ricard op 29 en 30 oktober.

BX5C3644

Interessant bleken daarnaast de wedstrijden van de CityBug Cup. De manches van deze betaalbare beginnersklasse stonden bol van close racing, slipstreamgevechten en inhaalacties. Mika Morien won onder grote druk van zijn achtervolgers alle drie de wedstrijden. Met nog een aantal wagens erbij kan deze klasse wel eens uitgroeien tot een smaakmaker eerste klas.

dvz cpz finaleraces16 foto14 hi

Ook de Historic Monoposto Racing serie beleefde mooie races op de Zandvoortse duinenpiste. Iain Rowley won met zijn March 793 Formule 3 bolide de eerste wedstrijd, met een close finish van 0,02 seconden op Kees van der Wouden jr. Ian Foley eindigde als derde. In de tweede wedstrijd revancheerde Van der Wouden jr. zich perfect door de winst te pakken, voor Tony Walsh. Van der Wouden jr. stelde tevens de kampioenschapstitel veilig.

CY7H8050

Enige smet waren de wedstrijden van het nieuwe HARC NK 82-90. Slechts zeven wagens op de baan mede door andere gelijkwaardige races op Zolder en Dijon. Ondanks de wat minder uitbundige sfeer op de paddock zorgden onze fotografen voor een leuke sfeerreportage.


Tekst: Gerrie Hoekstra, Dirk van Zon en PR
Foto's: Chris Schotanus, Dirk van Zon, Marco Antheunisse en PR

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet