Porsche Carrera Cup Benelux

Dylan Derdaele grote winnaar in Porsche GT3 Cup Challenge op Circuit Park Zandvoort

Derdaele-retakes-championship-lead

Het werd een bewogen weekend voor de Porsche GT3 Cup Challenge op Circuit Park Zandvoort tijdens de Finale Races. De grote winnaar was zonder meer Dylan Derdaele die na dubbele winst in de Belgium Racing Porsche GT3 Cup als leider naar de finale in Frankrijk mag. Roger Grouwels redde zijn kampioenschapskansen en telt na het weekend Zandvoort amper drie punten achterstand op de jonge Limburger en is leider in de gentlemen klasse. We mogen ons dus opmaken voor een spetterende finale in het Zuiden van Frankrijk, op het circuit van Paul Ricard op 29 en 30 oktober.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Verdriet en vreugde bij veel deelnemers
De kwalificatie was een kolfje naar de hand van de Franse belofte Alexandre Jouannem. In de kleuren van DVB RACING reed hij in beide sessies naar een onklopbare tijd en de in Rotterdam woonachtige student MBA mocht zich dus voor een sterk weekend opmaken.

Start-of-Race-1

Jouannem nam inderdaad de start als poleman, "maar onze rijder maakte een fout in de technische startprocedure en de wagen vertraagde waardoor hij werd aangetikt en de muur inging", klonk het bij DVB RACING. "Meteen stelden we vast dat we ook niet zouden kunnen starten op zondag..."

Zonder Jouannem was het Jurgen Van Hover (Speedlover) die naar de leiding spurtte en de Oost-Vlaming van Speedlover hield de eerste plaats vast tot het einde van de race. Maar ook toen was het laatste woord nog niet gezegd. "Inderdaad, ik kreeg een straftijd van 10 seconden omdat ik een fout maakte tijdens de herstart na de safety car procedure. Ik had het moeten weten, maar ging dus in de fout", was Van Hover eerlijk en open.

Na het verrekenen van de 10 seconden voor Van Hover, Jorn Schmidt-Staade (JSS) en Menno van de Grijspaarde (GP Elite) was het Dylan Derdaele die de race won. De Limburger haalde het voor Koen Wauters (DVB Racing) en Jurgen Van Hover, meteen de top 2 in de gentlemen klasse. Menno van de Grijspaarde was uiteindelijk nummer drie in die klasse.

Met een 5de plek algemeen kon Roger Grouwels nog de nodige punten scoren, waardoor na de eerste race van het weekend hij en Derdaele het circuit ex-aequo verlieten.

Start-of-Race-2

Derdaele nogmaals
Ook voor race 2 had DVB RACING de pole, want vanwege de ontbrekende Jouannem had Koen Wauters de pole geërfd. Wauters al knap op zaterdag, nam een sterke start en hield Derdaele in de eerste anderhalve ronde mooi af. "Maar dan ging ik zelf in de fout", was Wauters heel openhartig. "Ik liet mezelf niet eens opjagen, ik maakte een fout, ging van de baan en raakte de muur, meteen over en uit..."

Meteen kregen we een eerste van drie safety car interventies, één daarvan tevens het gevolg van een ongelukkig samenkomen tussen Yves Noel en Hans Fabri, maar dat maakte Dylan Derdaele niet uit. Hij behaalde de zege voor Roger Grouwels en Pierre Piron (Mediacom) en nam daarmee een belangrijke stap richting de titel. Op korte afstand daarachter volgden Stefan Rehkopf, Menno van de Grijspaarde, Wim Meulders (Speedlover), Jorn Schmidt-Staade, Cenk Ceyisakar (GO Motorsports by DVB RACING) en John De Wilde.

Race-2-general-podium

De volgende afspraak dus op Paul Ricard waar in beide klassen kampioenen bekend zullen worden!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet