NASCAR

NASCAR: Late “move” bezorgt Joey Logano Xfinity-zege in Charlotte

In de 183e ronde van de 200 ronden tellende wedstrijd nam Joey Logano definitief de leiding van Kyle Larson over en versloeg Elliott Sadler met een voorsprong van slechts 0.462 secs. op de Charlotte Motor Speedway. Het aantal Chase kandidaten werd van 12 naar 8 gereduceerd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Winnaar Joey Logano
Zege voor Joey Logano in Charlotte.


Late "move" bezorgt Joey Logano Xfinity-zege in Charlotte
Logano behaalde op Charlotte zijn 27e Xfinity-overwinning. Joey Logano: "Wij beschikten over een goede auto, misschien niet de beste, maar de pitcrew verrichtte uitstekend werk om ons in een positie te brengen waardoor we een fantastische herstart konden maken. Het was een alles of niets poging om de leiding te pakken en hem tot de finish achter me te houden. Erg plezierig om dit te doen."Kyle Larson reed 165 ronden aan de leiding maar schampte met nog drie ronden te gaan de muur en viel naar de vierde plek terug achter Sadler en Suarez.

Zowel Sadler en Suarez waren na hun overwinningen in Dover en Kentucky al verzekerd van een plek in de volgende playoff. Ook JGR-coureur Erik Jones kwalificeerde zich met een vijfde plek op Charlotte hiervoor. Ryan Sieg, Ty Dillon, Brendon Jones en Brennan Poole werden echter uitgeschakeld.Voor Dillon begon "The Chase" al slecht op Kentucky toen hij met Erik Jones crashte en was zwaar teleurgesteld dat hij geen progressie naar de volgende "playoff" maakte.

Daniel Suarez
Daniel Suarez leidt in de tussenstand van het kampioenschap.

Dillon: "Hartverscheurend. Zeker omdat we over een team beschikten dat gewoon in de volgende ronde had moeten zitten. Je kunt dingen verwachten maar het gebeurde al in Kentucky. Maar om het kampioenschap te winnen moet je jezelf gewoon opnieuw oppakken. Vanuit Dover komend beschikten we over veel momentum maar hier slaagden we er nog niet eens in om in dezelfde ronde te blijven. Frustrerend. Want ik had het kampioenschap erg graag gewild."

Kyle Larson
Kyle Larson verknalde zijn zegekansen door een touché met de muur.

Erik Jones beleefde teleurstellende wedstrijden in Dover en Kentucky maar kwalificeerde zich met een vijfde plek gemakkelijk voor de volgende ronde.Erik Jones: "We deden gewoon wat we voor de volgende ronde moesten doen. Een clevere wedstrijd rijden en niet in moeilijkheden komen. Wij maakten slechts één foutje waardoor we even terugvielen, maar toen viel er een neutralisatie onze kant uit. En we finishten waar we hoorden te zijn. Ik denk dat we wel over een auto beschikten die met Kyle Larson de strijd aan had kunnen gaan. Maar voor het grootste gedeelte van de dag deden wij slechts van wat wij moesten doen vandaag."

Finish Logano
Mooie overwinning voor Joey Logano na een lang weekend op Charlotte.

Uitslag
1. Joey Logano Ford 200 ronden
2. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
3. Daniel Suarez Toyota 200 ronden
4. Kyle Larson Chevrolet 200 ronden
5. Erik Jones Toyota 200 ronden
6. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
7. Kevin Harvick Chevrolet 200 ronden
8. Matt Tifft Toyota 200 ronden
9. Brad Keselowski Ford 200 ronden
10. Ryan Sieg Chevrolet 199 ronden

Top 10 Punten: D. Suarez - 2,125; E. Sadler - 2,124; J. Allgaier - 2,107; B. Gaughan - 2,096; R. Reed - 2,091; E. Jones # - 2,090; B. Koch - 2,087; D. Wallace Jr - 2,085; T. Dillon - 2,084; B. Poole # - 2,080.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet