NASCAR

NASCAR: Mexicaan Daniel Suarez domineert Dover Xfinity

Vanwege de regen werd de Xfinity-wedstrijd eveneens naar de zondag verschoven. Met een overwinning is ook de Mexicaan verzekerd van een plek in de playoffs voor het Xfinity-kampioenschap.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2016 Winnaar Suarez Dover
De Mexicaan Daniel Suarez wint voor dfe tweede keer in de NASCAR Xfinity. Overigens is hij afkomstig uit NASCAR Diveristy programma voor minderheden.


Daniel Suarez domineert Dover Xfinity
In de 155e ronde nam Suarez de leiding van Justin Allgaier over en wist direct behoorlijk wat afstand te nemen. In de slotfase wist Ty Dillon Allgaier nog te verschalken maar eindigde op meer dan 5.625 secs. als tweede achter de Mexicaanse JGR-coureur. Voor Suarez betekende het zijn tweede seizoensoverwinning. Daniel Suarez: "Ik ben trots op dit team want zij hebben uitstekend werk verricht. Zij gaven mij een fantastische auto die over tonnen aan snelheid beschikte. Dit is één van de wedstrijd waarbij je je slecht zou voelen als je hem verloren had."

Voor Suarez' teamgenoot Erik Jones verliep de wedstrijd wat minder. Vanwege een vibratie moest Jones een ongeplande stop in de 100e ronde maken. Een crash van Justin Marks in de 139e ronde leverde een klein voordeeltje op waardoor hij weer in dezelfde terugkwam. Maar in het zicht van de finish moest Jones alsnog voor een "splash/dash" stop naar binnen.

Erik Jones: "Ik ben zwaar teleurgesteld. Zo wilden wij er niet uitzien. Voor ons was het geen goede dag. Gefrustreerd en teleurgesteld hoe dat de eerste weken in "The Chase" zijn verlopen. Het gehele jaar zijn we competitief geweest en hier gaan wij op onze plaat. Op Charlotte moet ik gewoon een goede dag hebben. Ik heb vier punten nodig om opnieuw te beginnen. Hopelijk slagen wij daarin.

Suarez voelde zich wel verantwoordelijk voor het uitschakelen van Justin Marks en bood achteraf zijn excuses aan. "Het was zeker niet mijn intentie om hem eraf te rijden. Ik ging voor de binnenste lijn maar hij ging plotseling naar beneden. Mijn excuses."

2016 Start Xfinity Dover 2
Met twee races op één dag werd het een lange dag op "The Monster Mile"

Uitslag
1. Daniel Suarez Toyota 200 ronden
2. Ty Dillon Chevrolet 200 ronden
3. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
4. Ryan Blaney Ford 200 ronden
5. Alex Bowman Chevrolet 200 ronden
6. Corey Lajoie Toyota 200 ronden
7. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
8. J.J. Yelley Toyota 200 ronden
9. Brendan Gaughan Chevrolet 200 ronden
10. Ryan Reed Ford 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet