TCR Series

TCR International: Colciago en Gleason winnaars in Maleisië. Craft-Bamboo Lukoil pakt team titel

Sepang Race 1 start

Voor de derde keer reed de TCR International Series in het voorprogramma van de Formule 1. De twee races in Sepang werden de prooi voor een rijder die zijn debuut maakte en voor een rijder die veel races gemist had dit seizoen. Debutant Roberto Colciago, kampioen in de Italiaanse TCR en Kevin Gleason brachten het aantal verschillende winnaars dit seizoen op tien. Met nog twee races te gaan op het uitdagende straten circuit van Macau, maken nog vier rijders kans op de titel. James Nash, Stefano Comini, Pepe Oriola en Jean-Karl Vernay, zijn de titelkandidaten met 39 punten verschil. Met nog 55 punten te verdelen heeft Nash nu enige afstand genomen op zijn concurrenten. Het kampioenschap bij de teams werd beslist in Maleisië door het Craft-Bamboo Lukoil team.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: PR

Sepang Race 1 Colciago vs Comini


Race 1: Roberto Colciago verslaat Stefano Comini na schitterend duel
Een ongelofelijk debuut voor Roberto Colciago in de TCR International Series. Na een snelste tijd in de kwalificatie en een overwinning in de eerste race op één dag presteerde de Italiaan wat nog niemand had bereikt in deze klasse. De Honda Civic-rijder, ingezet door Target Competition, kreeg echter de overwinning niet cadeau. Het publiek werd getrakteerd op een felle strijd om de koppositie tussen de Italiaan en de ervaren Stefano Comini die met deur-aan-deur gevechten, uitremacties en inhaalmanoeuvres het publiek op de banken bracht. Comini nam geen risico's meer en pakte liever de punten dan de schade. James Nash bleef vanaf een achtste startplaats na de nodige inhaalacties buiten de problemen en behaalde een fraaie derde podiumplaats. Loris Hezemans eindigde als elfde. Nicky Pastorelli bracht zijn Ford Focus naar een 16de finishplek.

Sepang Race 1 podium

UITSLAG RACE 1

Sepang Race 2 Gleason


Race 2: Kevin Gleason wint terwijl Stefano Comini wordt bestraft
De TCR International Series zorgde weer voor adembenemende inhaalacties, botsingen, spins en safetycar interventies op Sepang. Drama al voor de start voor Nicky Pastorelli, die de motor van zijn Ford Focus zag ontploffen met een ongelofelijk oliespoor aan de binnenkant van de startgrid tot gevolg. Na het opruimen van de meeste vloeistof werd er gestart achter de safetycar. Alsof Kevin Gleason nooit was weggeweest pakte de rijder, na zijn laatste overwinning in Singapore vorig seizoen, eindelijk weer de toppositie op het podium.

Sepang Race 2 Sritrai

De WestCoast Racing coureur verschalkte de eerdere koploper Tin Sritrai net op tijd en ontweek daardoor alle narigheid achter zich. De jonge Thai Sritrai was op weg naar het podium, maar zag zijn droom vervliegen na een ondoordachte inhaalactie van titelkandidaat
Stefano Comini, die daardoor met een 30 seconde tijdstraf buiten de punten bleef. Geen slimme actie van de Zwitser, die zijn grote concurrent James Nash zag uitlopen naar een verschil van 17 punten in de titelstrijd. Ook de andere titelkandidaat Pepe Oriola behaalde geen punten na de nodige deur-aan-deur gevechten met Homola en Borković en zakte terug naar een 14de plaats. Met een tweede plaats werd James Nash de grootste winnaar van dit evenement. De derde podiumplaats ging naar Gianni Morbidelli. Loris Hezemans reed een wereldrace en maakte optimaal gebruik van het beukwerk van zijn collega's. Na een mooie inhaalrace vanuit de achterhoede reed de SEAT-rijder naar een fraaie zesde plaats.

UITSLAG RACE 2

STAND KAMPIOENSCHAP

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet